Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 66

Wątek: Latajace psy....

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A stabilizacja to była włączona czy wyłączona ?
    A że blade, cóż, jeśli warunki były takie jak u mnie przed jedenastą to trudno się dziwić, zwłaszcza jeśli pieski ustawiły się pod światło.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Madzika Zobacz posta

No co do szkla nie jest to obiektyw najwyzszych lotow (raczej z najnizszej ółki ale jak sie nie ma co sie lubi.....
    Wiesz, nie mam lepszego szkła od Ciebie i chyba spróbuję porobić tego typu foty żeby się przekonać czy to rzeczywiście AF nie nadąża. Jakieś tam ptaki w locie to mi ostrzył bez problemów, ale to w sumie nie była taka szybka akcja jak z Twoim psem. Niech bardziej doświadczeni w tych "sportach" zabiorą głos, aż tak źle jest z 70-300 canona w szybkim ruchu??

Madzika
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PiTTer Zobacz posta
    Wiesz, nie mam lepszego szkła od Ciebie i chyba spróbuję porobić tego typu foty żeby się przekonać czy to rzeczywiście AF nie nadąża. Jakieś tam ptaki w locie to mi ostrzył bez problemów, ale to w sumie nie była taka szybka akcja jak z Twoim psem. Niech bardziej doświadczeni w tych "sportach" zabiorą głos, aż tak źle jest z 70-300 canona w szybkim ruchu??
    Wiesz chyba nie do konca to obiektyw za cale 700 zeta

zbieram na cos lepszego ale z czasem

z ta szaroscia foty robilam wczoraj 12-16 dzis 10-16 z roznych stron boiska ale ostrozsci"zylety"nie am nigdzie :-?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Madzika Zobacz posta
    Wiesz chyba nie do konca to obiektyw za cale 700 zeta

zbieram na cos lepszego ale z czasem

z ta szaroscia foty robilam wczoraj 12-16 dzis 10-16 z roznych stron boiska ale ostrozsci"zylety"nie am nigdzie :-?
    Szkło "żyleta" wiadomo że nie jest, do L-ek trochę mu brakuje:-D rozumiem że nie masz wersji DO. Jak spojrzałem na ostatnie zdjęcie które było na ogniskowej 75mm, ISO 400 i f/6,3 to przy tak szybkiej akcji może trzeba jeszcze to ISO walnąć na 800? bo ustawiłaś mniejszą dziurę niż oferuje ci szkło, wiadomo, żeby GO obejmowało jak najwięcej piesków, ale na jakieś kompromisy trzeba pójść..

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Kolory można podkręcić w ustawieniach jpg-a (patrz instrukcja aparatu). Przy pełnym wiosennym słońcu zdjęcia często wychodzą właśnie w taki sposób. Jakkolwiek definiowane w aparacie style obrazu nie są roziwazaniem idealnym to w reporterce okołosportowej sprawdzają się całkiem znośnie.
    A jak było z tą stabilizacją ?
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dokładnie, z kolorami to przeważnie wychodzą nie takie jak tego byśmy chcieli i trzeba popracować póżniej. Ale zrozumiałem że Tobie się nie podobają kolory w bokeh na Twoich zdjęciach (to było do Madzika)? Jeśli tak to chyba tylko PS pozostaje albo super nasycone tło na którym focisz.

EDIT do uwagi MacGywer`a co do wiosennego słońca: tak w ogóle to 400D zaczyna trochę głupieć przy ostro świecącym słońcu i partiach zacienionych w kadrze, przepala i to sporo. wziąłbym też na to poprawkę bo wtedy kolory wychodzą jak "sprane".
    Ostatnio edytowane przez PiTTer ; 03-05-2009 o 23:39

Początki nałogu Awatar DonBolano
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

Wyczysc czujniki Auto Focusa gruszka.. Moze sie zakuzyly.
    Na świat spoglądam przez armatę...

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    A jak było z tą stabilizacją ?
    Jaka stabilizacja ? :-P
    Wyzej jest napisane ze to obiektyw za cale 700zl wiec nie ma ISa
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Madzika
    Guest

Domyślnie

Pozostaje mie wiec testowac testowac testowac i czyscic :P

Ale zobaczymy jaki rezultat osiagnie canon 50d brataz tym samym obiektywem.

A mi nei pozostaje chyba i tak nic innego niz odkladanie na lepszy obiektyw

Początki nałogu

Domyślnie

Niech bardziej doświadczeni w tych "sportach" zabiorą głos, aż tak źle jest z 70-300 canona w szybkim ruchu??
    Wg exifa to 75-300mm f/4-5.6 a nie 70-300, to trochę inny obiektyw, demonem szybkości AF to on nie jest.
    Jaka stabilizacja ?
    Wyzej jest napisane ze to obiektyw za cale 700zl wiec nie ma ISa
    http://www.ceneo.pl/235187
    Zresztą skąd to założenie, że kupowany był z pierwszej ręki ?
    Madzik - bardzo uprościłabyś ludziom sprawę rozwiewając już na początku takie wątpliwości. Czytając opinie użytkowników o 75-300 z IS czy bez na pierwszy plan wysuwa się ślamazarny AF obok mydła na najdłuższych ogniskowych.

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów