Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 66

Wątek: Latajace psy....

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PiTTer Zobacz posta
    tu bym się zgodził że AF szybciej zadziała przy f2.8, chyba nie dziwne, co z tego jeśli GO jest centy/milimetrowa? A jak ustawi przesłonę na f/4 bo "przecież może dać w górę" co to zmieni wtedy w układzie AF niż ze szkłem które już ma f/4 stałe? szybciej będzie?
    AF działa przy otwartym obiektywie, bez względu na nastawioną przysłone.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

tu bym się zgodził że AF szybciej zadziała przy f2.8, chyba nie dziwne, co z tego jeśli GO jest centy/milimetrowa? A jak ustawi przesłonę na f/4 bo "przecież może dać w górę" co to zmieni wtedy w układzie AF niż ze szkłem które już ma f/4 stałe? szybciej będzie? a i tak GO zbyt mała przy 200 mm, przecież o fotoceniu psów w ruchu rozmawiamy a nie ze statywu komara (umierającego)..
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

AF działa przy maksymalnie otwartej przysłonie (a żeby podejrzeć GO masz odpowiedni przycisk w korpusie) dopiero podczas wykonywania zdjęcia (dociśnięcie do końca spustu) przysłona domyka się do wartości ustawionej w aparacie, może być nawet do f8 czy f16 - nie zobaczysz różnicy w szybkości.

Pozdrawiam,
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 13-05-2009 o 12:48
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    AF działa przy maksymalnie otwartej przysłonie (a żeby podejrzeć GO masz odpowiedni przycisk w korpusie) dopiero podczas wykonywania zdjęcia (dociśnięcie do końca spustu) przysłona domyka się do wartości ustawionej w aparacie, może być nawet do f8 czy f16 - nie zobaczysz różnicy w szybkości.

Pozdrawiam,
    Masz zupełną rację, faktycznie mogłem się domyślić że ten przycisk od podglądu GO ustawia na chwilę zadaną przesłonę a z tego wynika że jaśniejsze szkła zawsze będą szybciej ostrzyły. Dzięki!
    Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Ponawiam pytanie bo bardzo interesuje mnie rezultat takiego "doświadczenia" [...] "suchego" gadania mam dość
    Bez gadania: http://www.the-digital-picture.com/R...=0&FLI=4&API=0
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    www.fotoadam.eu
    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Dopiero zaczyna

Domyślnie

To ma być wiarygodny test? sorry... już nie przyczepiam się że między szkłami 70-300 z DO i bez na 200 mm są takie drastyki w odniesieniu do 55-250, ale czemu wygląda to jakby inne ogniskowe były albo cropy? nawet w porównaniu tych dwóch (patrzyłem na 200 mm i f/5.6) 70-300 IS USM jeden tylko z DO a drugi to samo bez a różnice kolosalne i też głównie w wielkości kadru? jakoś mi tu tandetą jedzie i te testy to ja .....
    Pozdrawiam!
    Ostatnio edytowane przez PiTTer ; 16-05-2009 o 01:01

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Pitter, EOS 1Ds to nie jest crop (stąd inny crop - brak cropa :-D)! Poza tym 1Ds ma "większe pixele" - stąd różnice próbek widzianych w powiększeniu 100% - Chyba musisz jeszcze trochę poczekać zanim zaczniesz oceniać wiarygodność testów... W ogóle trochę Cię nie rozumiem, bo raz o coś pytasz a potem kwestionujesz, że pytanie było słuszne (kiedy test je potwierdza).

Nieważne, bo robi się potężny offtop. :/
    Ostatnio edytowane przez ewg ; 16-05-2009 o 09:33
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Toska
    Guest

Domyślnie

O, widzę że DCDC Chorzów pojawiło się i na CB
    (nie masz czasem jakiegoś łaciatego aussie? z moją suką debiutowałyśmy na tychże właśnie zawodach)

Co do szkieł, AFów i innych technikaliów, o których mam blade pojęcie, więc nawet nie podejmuję dyskusji - wiedząc, że większość moich zdjęć będzie się obracało w tematyce psiarskiej, zainwestowałam w 70-200 2,8 IS. Drogie szkło, ciężkie, obija się o biodro, ale rewelacyjne.

Kiedyś robiłam nikonem d50 z sigmą 70-300 i dawałam radę.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

ewg,
    faktycznie, w tym teście to wybierałem najpierw 40D po obu stronach a potem obiektywy i nie zwróciłem nawet uwagi że mi puszkę zmieniło na 1Ds Mark II (przy 70-300 DO)...bo miałem początkowe założenie że będę porównywał jakość na jednym body (40D z APSC) szkła 55-250 i tych różnych 70-300.
    Przepraszam, teraz rozumiem różnicę w zdjęciach i cropie.
    Pozdrawiam i dzięki!
    Ostatnio edytowane przez PiTTer ; 18-05-2009 o 21:38

Madzika
    Guest

Domyślnie

Tylko nie krzykac wiem ze jakosciowo marne :PPP

ten aussie

ale patrz ile tam bylo foografow ktos na bank ladne foty jej zrobil

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów