Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 66

Wątek: Latajace psy....

Madzika
    Guest

Domyślnie

Ale ja napisałam ze to obiektyw z nizszej polki oki nei wspomnialam ze kupiony z pierwszej reki

Początki nałogu

Domyślnie

Spoko :-D więc za tę kwotę 75-300 może mieć stabilizację (IS) choć nie musi,bo są wersje z IS jak i bez.Nie piszesz czy ją ma, a jeśli tak to MacGyver próbuje wydobyć od Ciebie, czy masz ją włączoną

Madzika
    Guest

Domyślnie

Stety nie mam

bylo to dokupienie obiektywu z wiedza zerowa dzis zaluje moglam pare zlotych dolozyc i miec lepsze szklo... no nic uczymy sie na bledach.

Jednak pare fot mi nawet wyszlow stawie je wieczorem i podpowiecie mi co jeszcze mozna poprawic

Madzika
    Guest

Domyślnie

Te foty sa ciut lepsze ale neistety nie sa super, jakos dalej wydaja mi sie za mgielka ;/

Awatar Kaasik91
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Widzę, że zdjęcia z tegorocznego DCDC
    Generalnie spróbuj je podciągnąć w PSie lub innym programie. Pokombinuj coś z ustawieniami - może to coś da.

Początki nałogu Awatar DonBolano
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

niedoswietlone sa te zdjecia..

Hmm. A wyostrzasz zdjecia po zmniejszeniu??
    Ostatnio edytowane przez DonBolano ; 04-05-2009 o 22:42
    Na świat spoglądam przez armatę...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tantal Zobacz posta
    Spoko :-D więc za tę kwotę 75-300 może mieć stabilizację (IS) choć nie musi,bo są wersje z IS jak i bez.Nie piszesz czy ją ma, a jeśli tak to MacGyver próbuje wydobyć od Ciebie, czy masz ją włączoną
    Sorki, ale jakoś nie znalazłem w ofercie Canona szkła 75-300mm z IS. Są tylko 70-300 z IS i o takim (o takiej ogniskowej) Madzika napisała na początku. Ja już nic nie wiem teraz, może niech autor tego wątku przeczyta co ma napisane na obiektywie żebyśmy nie błądzili dłużej?:-D
    Edit: 75-300 są z USM lub bez.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PiTTer Zobacz posta
    Sorki, ale jakoś nie znalazłem w ofercie Canona szkła 75-300mm z IS. Są tylko 70-300 z IS i o takim (o takiej ogniskowej) Madzika napisała na początku. Ja już nic nie wiem teraz, może niech autor tego wątku przeczyta co ma napisane na obiektywie żebyśmy nie błądzili dłużej?:-D
    Edit: 75-300 są z USM lub bez.
    Ok, ok głowy nie zamierzam za to oddawać :-D
    75-300 jest zwracane w exif tych fotek (Exifer, Exif Viewer)
    IS ? Się nie znam więc się podpieram :-D
    http://www.optyczne.pl/index.html?pr...75&typ=0&moc=0
    http://www.ceneo.pl/235187
    http://canon-board.info/showthread.php?t=26204&page=2
    To że Canon go już nie oferuje, to mnie specjalnie jakoś nie dziwi :-D
    No chyba że to podróba była :-D

Dopiero zaczyna

Domyślnie

fakt, to pewnie podróba była :-) na pewno Sigma maczała palce.. No z tego wynika że koleżanka ma starsze szkło i mniej może przystosowane do APSC, słabszy AF rzeczywiście. Dzięki za uświadomienie obecności tego szkła, sądziłem że koleżanka ma 70-300 IS kupione z 2 ręki, za 700 PLN to nie takie dziwne przecież.
    Pozdrawiam!

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PiTTer Zobacz posta
    . Dzięki za uświadomienie obecności tego szkła, sądziłem że koleżanka ma 70-300 IS kupione z 2 ręki, za 700 PLN to nie takie dziwne przecież.
    Pozdrawiam!
    Z tego co zrozumiałem, to ma bez IS ale chyba niewiele traci bo po AF tamtego obiektywu jeździli jak po burej suce Jeśli wierzyć optycznym to premierę miał w 1995 roku a od co najmniej 2007 nie ma go na stronach Canona (a pewnie i dłużej niż od 2007). Ale nie o tym wątek. Madzika ma inny obiektyw ale za podobną kwotę . Ciekawe czy sceny statyczne podobnie wychodzą ? Bo ten IS przy 1/1000 to chyba i tak figę by zmieniał, jeśli one shot na spokojnie przy tym samym oświetleniu daje lepsze fotki to AF, jeśli nie to dalej macanie w ciemno

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów