Stawiajac kropke chcialem sie pochwalic, ze kupilem dzisiaj C 70-200/4L i jestem poki co zachwycony. Nie testowalem go jednak jeszcze tak naprawde, ale pierwsze wrazenia super. Ogolnie to sprzedalem sigme 18-200, pierscienie do makro a kupilem w/w szklo i karte 4gB. Oprocz tego zostalem z za mala torbakitem i 450d. Na podstawie lektury forum i artykulow w necie kupilem ten obiektyw jako portretowy w plenerze i spacerzoom. Szerokie katy nie sa mi na spacerze potrzebne. W dalszej kolejnosci planuje zakup torby duzej, gripa (bo 450d wyglada z 70-200 smiesznie i trzyma sie dziwnie), 50/1.8 (bo tani, jasny i ponizej 70mm), lampy 430exII. Na szeroki kat zostawiam poki co kita bo na tamrona jakos szkoda mi kasy bo mam wrazenie troche, ze to polsrodek oraz ze jego wolny AF nie da rady moim dzieciom (kit tez szybki nie jest, ale jest darmo
). W miare rozwoju chce kupic nastepce 50d a w perspektywie 4-5 lat 24-105L i pelna klatke (moze bedzie wtedy juz w xxd?). pozdrawiam i dziekuje za pomoc i Wasze opinie, ktore mi pomogly bardzo.
gratuluje wyboru. moim skromnym zdaniem nie mogles lepiej zrobic. sam kiedys wymienilem wspomniana sigme na dokladnie takiego canona wiec wiem co czujesz ;-). plany tez masz nieglupie, ale dalekosiezne... jeszcze Ci sie 10 razy zmienia przez ten czas ;-).
5D mkII, 20D, C17-40/4L, C24-105/4L, C70-200/4L, C50/1.4, 580EX, 580EXII, A70+WP-DC700
Zamiast 24-105 to bym Ci polecił na przyszłość jednak 17-40 bo optycznie jest lepszym szkiełkiem... szczególnie pod światło...
50/1.8 bym nie kupił :-( chyba że ceny wrócą do poziomu z zeszłego roku gdzie znajomy za 220zł wyrwał nówkę z przesyłką... niestety poszło w nim już sprzęgło i nie można korzystać z MF...
40d + 17-40/4L + 70-200/4L
[QUOTE=leinad1;652596]Stawiajac kropke chcialem sie pochwalic, ze kupilem dzisiaj C 70-200/4L i jestem poki co zachwycony. Nie testowalem go jednak jeszcze tak naprawde, ale pierwsze wrazenia super. Ogolnie to sprzedalem sigme 18-200, pierscienie do makro a kupilem w/w szklo i karte 4gB. Oprocz tego zostalem z za mala torbakitem i 450d. Na podstawie lektury forum i artykulow w necie kupilem ten obiektyw jako portretowy w plenerze i spacerzoom. Szerokie katy nie sa mi na spacerze potrzebne. W dalszej kolejnosci planuje zakup torby duzej, gripa (bo 450d wyglada z 70-200 smiesznie i trzyma sie dziwnie)
Ja jestem po wymianie sigmy 70-300 na canona 70-200 i też jestem zachwyconyPo odpięciu gripa faktycznie ciężko się trzyma taki obiektyw. Poza uchwytem w gripie dostajesz jeszcze magazynek na 2 baterie i spust do pracy w pionie.
Wiem, ze 50/1.8 nie jest idealnym szklem, ma pewne wady, o czym mozna poczytac na forum. Widzialem jednak fotki z watku poswieconego zdjeciom z tego szkla i wygladaja one zachecajaco. Te 450zl za szklo o takiej jasnosci wydaje mi sie niewielkim stosunkowo wydatkiem. Malo kiedy sie zdarza, zeby te tansze szkla mialy samych zwolennikow. Tak na marginesie to kupilem wczoraj torbe tamraca 5606 i podpiety do 450d 70-200/4 zajmuje tyle miejsca, ze wejdzie tam jeszcze tylko podpiety do body grip, drugie szklo i lampa. Gdyby odpiac 70-200 to pojemnosc wzgledna torby sporo wzrosnie.