Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Rozbudowa systemu dla amatora

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poszukiwacz2006 Zobacz posta
    I jeszcze jedna rada. Pamiętaj o braku serwisu Tamrona w kraju. Tokina się go dorobiła akurat w Krakowie. Pozdrawiam.
    I tutaj się nie zgodzę.

Po pierwsze Tamron 17-50/2,8 nie jest taki tragiczny, mam taki od ponad roku i jestem bardzo zadowolona. To chyba jedyny jasny zoom w tym zakresie w przystępnej cenie. Jako uzupełnienie stałek i 'obiektyw wycieczkowo-imprezowy' spisuje się świetnie.

Po drugie serwis Tamrona jest w Polsce: http://www.foto-technika.pl/?/content/czytaj/serwis i kalibrują szkła, w zależności od życzenia klienta, do wzorca lub body.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Selena Zobacz posta
    .......Po pierwsze Tamron 17-50/2,8 nie jest taki tragiczny, mam taki od ponad roku i jestem bardzo zadowolona.
    Możesz tylko się cieszyć :-D że trafiłaś na dobry egzemplarz - rozrzut jakościowy przy tym modelu jest niestety spory
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Możesz tylko się cieszyć :-D że trafiłaś na dobry egzemplarz - rozrzut jakościowy przy tym modelu jest niestety spory
    -trzeba wiedzieć u kogo kupić-bez reklam, bo znowu mu się dostanie

No i widzę, że nie tylko ja wciąż szukam, mam szybkie dzieci itp...leinad przeczytaj w pierwszym poście jaką ogniskową lubisz ? -150mm ?
    -mam tak samo: z daleka żeby nie widzieli co ja robię...fajne rozmycie...(reporterka rodzinna hehe)
    -masz jedno wyjście: C 70-200.

Mam go od czterech lat. Dla mnie to nie jest super zoom a szkło PODSTAWOWE. Umarłbym bez niego w męczarniach...bezwzględnie warty wydania pieniędzy (umówmy się żadnych strasznych).
    Jakość, szybkość, ostrość, kolory, plastyka wymiatają wszystko...wszyscy chwalą to szkło i to nie są banialuki.
    Tysiąc razy się chwyciłem-mając jakieś fajne ujęcie już na kompie-czemu tego lufą nie robiłem ??? -byłoby to i to i to ładniejsze.
    70-300 też*przerabiałem (bez IS) i naprawdę odpuść bo 70-200 4L miażdży go wszystkim.
    Jeszcze uwaga do T 17-50-kupując go TRZEBA wybrać z kilku sztuk i tyle.

Odkładaj resztę zakupów i bierz 70-200 f4 !
    pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez amotax ; 07-05-2009 o 12:12
    50D; 70-200 4L; 17-40 4L; LowePro (na brzuchu).

Bywalec Awatar Raus
    Miasto
    Nowogard

Domyślnie

leinad1 - skoro chcesz fotografować dzieci i wspomniałes że myślałeś o Canonie 55-250 IS to podam kilka przykładów jakie ostatnio udało mi się ustrzelić

Jeszcze kilka znajdziesz tutaj: http://www.canon-board.info/showpost...9&postcount=37
    Canon 5D / C50 1.8 / S17-35 2.8-4 HSM / C100-300 USM / Helios 44M-4 + Radziecki Mieszek / 430EX

Uprawnienia umieszczania postów