Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Rozbudowa systemu dla amatora

Widok wątkowy

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Dzieki za dotychczasowe rady. Na te chwile doszedlem do wniosku, ze rzeczywiscie lampa jest mi potrzebna, ale na koncu i teraz moge sobie ja odpuscic. Najbardziej egzotyczna dla mnie jest tokina 12-24, po prostu jej nie znam. Zakres ogniskowych ciekawy w tym szkle. Rozumiem, ze poszukiwacz2006 proponujesz jako spacerzoom moja sigme 18-200 i dwa szkla do konkretnych celow czyli tokine 12-24 i canona 85/1.8? Bo chyba nie wyobrazam sobie brac na spacer tylko 85/1.8.... fabrykant dzieki za przylozenie sie do tematu. Jedyne co mnie troche martwi i odstrasza od Twoich propozycji to producenci szkiel czyli sigma i tamron. Mam wprawdzie sigme i nic sie nie dzieje, ale bawilem sie sigma 70-300 kolegi i ustawiczny error#01. Moze wystarczyloby tylko dobrac obiektyw do body mojego konkretnie, ale jakos watpliwosci pewne mam i sklanialbym sie do canona. Polecacie 50/1.8, ale tak sie zastanawiam czy z kolei nie lepiej szarpnac sie od razu na 85/1.8 i wtedy te 50/1.8 byloby mi do niczego niepotrzebne.
    Najgorsze, ze apetyt rosnie w miare jedzenia i czytania testow i opinii i znajac moje nastawienie do zakupow skonczy sie wydaniem kasy ponad stan Np. juz mi sie zamarzyl taki zestaw: canon 70-200/4 USM bez IS, tamron 17-50/2.8 i jakas stalka, wtedy chocby 50/1.8. Obecnie te dwa szkla to dla mnie "nadto", ale ambicje mam duze :-)
    Ostatnio edytowane przez leinad1 ; 04-05-2009 o 20:33

Uprawnienia umieszczania postów