Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: EOS 450D + Speedlite 430 EX II

dano20
    Guest

Post EOS 450D + Speedlite 430 EX II

Witam!
    Mam tekie pytanko czy Aparat Canon EOS 450D może obsługiwać zewnętrzne lampy błyskowe np. Canon Speedlite 430 EX II w trybie bezprzewodowym??
    Z góry dzięki za odpowiedź
    Pozdrawiam:-D

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dano20 Zobacz posta
    Witam!
    Mam tekie pytanko czy Aparat Canon EOS 450D może obsługiwać zewnętrzne lampy błyskowe np. Canon Speedlite 430 EX II w trybie bezprzewodowym??
    Z góry dzięki za odpowiedź
    Pozdrawiam:-D
    Nie - żaden aparat Canona sam z siebie (bez żadnych dodatkowych akcesoriów) nie będzie obsługiwał lamp w trybie bezprzewodowym.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

dano20
    Guest

Domyślnie

A czy z menu(EOS-a 450D) dotyczącego ustawień lampy zewnętrznej można wybrać taką opcję trybu błysku jak: MULTI Flesh? Ja osobiście nie mogę tego sprawdzić gdyz nie posiadam jeszcze zew lampy błyskowej. Aha i mam takie pytanko czy wrto kupować tą lampe (Canon Speedlite 430EX II) do zatosowań średnio-zaawansowanych?
    Z góry dzięki.
    Ostatnio edytowane przez dano20 ; 02-05-2009 o 16:20

Domyślnie

Można. Do wyboru jest: E-TTL II, Manual Flash i Multi flash. W każdym trybie możesz ustawić wszystko z poziomu body.
    Oczywiście, że warto.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

...czy wrto kupować tą lampe (Canon Speedlite 430EX II) do zatosowań średnio-zaawansowanych?
    Warto.
    EOS + Speedlite

donpedros
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztofr Zobacz posta
    Można. Do wyboru jest: E-TTL II, Manual Flash i Multi flash. W każdym trybie możesz ustawić wszystko z poziomu body.
    Oczywiście, że warto.

Krzysztof a ja mam takie troche techniczne pytanie odnośnie działania lampy. W opcji preselekcji przesłony np jak nastawie sobie przesłone 8 w domu w oswietleniu dziennym lampa wbudowana ustawia migawke powiedzmy na 1/8 a jak to sie ma jak jest lampa zewnetrzna. Czy ona da aparatowi sygnał że migawka może być uzyta szybciej np 1/60 czy 1/100/ i podkreci to błyskiem.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez donpedros Zobacz posta
    Krzysztof a ja mam takie troche techniczne pytanie odnośnie działania lampy. W opcji preselekcji przesłony np jak nastawie sobie przesłone 8 w domu w oswietleniu dziennym lampa wbudowana ustawia migawke powiedzmy na 1/8 a jak to sie ma jak jest lampa zewnetrzna. Czy ona da aparatowi sygnał że migawka może być uzyta szybciej np 1/60 czy 1/100/ i podkreci to błyskiem.
    Z zewnętrzną jest tak samo - RTFM - aparat w AV mierzy zastane bez względu na to czy ma podpiętą lampę czy nie...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

dano20
    Guest

Domyślnie

A czy do zastosowań amtorskich (amator, który chce doskonalic swój warsztat) warto kupić tą lampę (Speedlite 430EX II) czy raczej nową lampę Canona Speedlite 270EX(podobno dedykowana właśnie dla amatorów)??

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

A czy do zastosowań amtorskich (amator, który chce doskonalic swój warsztat) warto kupić tą lampę (Speedlite 430EX II) czy raczej nową lampę Canona Speedlite 270EX(podobno dedykowana właśnie dla amatorów)??
    Jesli Ci nie jest potrzebny obracany palnik i wieksza moc, możesz wziąć 270EX. Jesli jednak chcesz doskonalić swój warsztat, z doświadczenia wiem, że brak obracanego palnika będzie Cię ograniczał. 270EX ma tylko odchylany do góry.
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Jeżeli zamierzasz rozwijać swoją "fotograficzną pasję" to 430EX/II będzie zdecydowanie lepszym wyborem już na starcie dyskwalifikującym 270EX. Posiada zdecydowanie większe możliwości a niżeli 270EX, które na pewno docenisz. Jeżeli rozważyć by kwestię ceny, to różnica nie jest aż tak duża jak by się mogło wydawać. Kolejna kwestia to dostępność sprzętu : 430EX/II dostaniesz bez problemu, z 270EX już tak łatwo nie będzie.
    EOS + Speedlite

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów