Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: [ubiquitin] wiosna-lato 2009

ubiquitin
    Guest

Domyślnie

x-mac masz rację, fotki były robione na maksymalnie otwartej przysłonie, nie miałem wtedy przy sobie statywu, a musiałem uzyskać w miarę użyteczne czasy, a f8 to dla mnie maksymalna przysłona - w moim a630 robi się naprawdę ciemno
    eryk_g, x-mac dzięki za odwiedziny i komentarze!

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

Powiem tak, potencjał jest, ale chyba o złej porze dnia się wybierasz do lasu żeby te fotki pstrykać
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

ubiquitin
    Guest

Domyślnie

sirlukas, fotki "leśne" były pstrykane w późnych godzinach popołudniowych, podpowiedz jaka jest ta najlepsza pora dnia?

10.

Coś już napisał Awatar Hamtaro
    Miasto
    Szczecin|Poznań

Domyślnie

jka dla mnie najlepsza pora na las to swit, szczegolnie jak sie trafi na poranne mgly.
    C40d+C17-55/2.8IS+C50/1.8+T80-200/2.8+S8/3.5...

www.vibrakiller.deviantart.com

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

6,8,10 - są naprawdę dobre. Hamtaro ma rację, świt a w zasadzie to chwila po wschodzie, kiedy na mgiełkę padają już zdecydowanie promyki światła.
    Dopiero zaczynam...
    Moja Strona
    Profil na FB

ubiquitin
    Guest

Domyślnie

Hamtaro, marek_zielona dzięki za odwiedziny i komentarze, często podziwiam prace zrobione o świcie - "miękkie" światło, mgiełka i ładny krajobrazik prezentują się świetnie, ale to na razie przede mną - taki śpioch ze mnie

ubiquitin
    Guest

Domyślnie

Trochę czasu nic nie zamieszczałem, niestety sprawy zawodowe pochłonęły mnie na tyle, że dopiero na urlopie miałem okazję "odkurzyć" aparat.
    Przedstawię Wam fotki z wyprawy do Londynu, komentarze jak zwykle oczekiwane

11. widoczek znad tamizy

12. kolejny symbol brytyjskiej stolicy

ubiquitin
    Guest

Domyślnie

nadmiar komentarzy mnie przytłacza
    kolejne dwie fotki

13. ale nie pechowa

14. London Eye

ubiquitin
    Guest

Domyślnie

15.

16.

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Myślę, że te prace są dużo lepiej wykonane, szczególnie p/wz. obróbki niż poprzednie Byłem, widziałem - wolę jednak klimaty południowe albo skandynawskie - dlatego nie podejmuję się oceny "widoczków"
    Trochę uwag/obserwacji:
    #12 - taka wieża to raczej symbol pewnego miasta w słonecznej Italii... Bardziej przemawia do mnie zestawienie dwóch środków komunikacji, w tym jeden nielegalnie użytkujący pas jezdni8) - coś w kategorii "Reportaż". Fajne.
    #14 - leci w lewo.
    #16 - wydaje mi się za jasne (prześwietlone/obróbka?), zwłaszcza zieleń miejska wyszła dość sztucznie. Tym niemniej, very British.
    Ostatnio edytowane przez x-mac ; 21-08-2009 o 12:55
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów