co ma na celu ten temat ?
ile za zdjęcia?
Zwiń
X
-
-
gietrzy nie zrozumial
viqy zrozumial
@wojkij
KAZDY polski portal z ktorym mam/y doczynienia przyprawia o odruch wymiotny, jakby sie czytalo wielka tablice ogloszen, tam wszytsko jest sponsorowane, tytuly z sufitu, jakos marna
@MM
temat na ma celu
primo - dac odpowiedz na pytanie ile za slub podajac KONKRET a nie 1/10 15 letniego opla
secundo - dac linka to tematu ktory ukazuje pewno spojrzenie na obenych ludzi i ich wizje swiata ergo oczekiwan oprawy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz wpisco ma na celu ten temat ?
Komentarz
-
my to wiemy, poważnie....
Komentarz
-
Zamieszczone przez airhead Zobacz wpismy to wiemy, poważnie....
Komentarz
-
Kto jak kto ale MM doskonale sobie z tego zdaje sprawę a maglowanie tego w 43234 temacie to zwykłe bicie piany.
Komentarz
-
-
Kiedyś tutaj na forum ktoś wspomniał coś o fotografie z Warszawy który robił ślubniaki dla "warszawki" (adwokaci, lekarze itp.) i kasował ponad 10 tys. zł. Z tym, że robił raz na miesiąc.
Komentarz
-
Odniosłem wrażenie, że to forum o "marzeniach ślubnych" to forum o "marzeniach ślubnych" nic więcej. Z całego zalinkowanego postu wyziera straszna pustka, zarówno intelektualna jak i emocjonalna. Tak jakby ktos stworzył ten temat, żeby zalozyc protezę kończyny, ktorej nigdy nie będzie miał.
A co do 7 tysi za fotografa, to jeśli fotograf ma "Korybut" w nazwisku, to czemu się dziwić?Panowie, żeby zmienić nazwisko to 37 zł opłata, trochę zamieszania i lepszy lub gorszy powód (=500 PLN dla urzędnika). Kilka tygodni i juz o was piszą "Zdjecia robi nam Stanislav Korybut Paluch* - koszt 7000 + materiał". Nie opłaca się ?
*pisownia zamierzona
P.S. A jak sie zacznie używać pseudonimu artystycznego, to jeszcze prościej i zupełnie zupełna dowolność.Ostatnio edytowany przez dinderi; 28157.Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Komentarz
-
Zamieszczone przez ArekLodzPl Zobacz wpisTen temat ma uświadomić ludziom, że praca fotografa wbrew pozorom jest bardzo trudna i wymaga sporych nakładów finansowych, co za tym idzie usługi fotograficzne powinny odpowiednio kosztować. Jeśli wszyscy fotografowie zaczęli by brać odpowiednie pieniądze za swoje usługi (po kilka tysięcy za reportaż) młodzi by stwierdzili że tak musi być i by płacili.
a ci co siedza na forum cicho i tylko czytaja , i tak i tak beda je robic po 499 zl nadal , bo pewnych rzeczy nie przeskocza
i dlaczego akurat reportaz slubny ma kosztowac kilka tysiecy ? ile to jest kilka i ile to wedlug ciebie , was , jest kwota odpowiednia za ktora warto sie podjac pracy ...
przepraszam mam wrazenie ze czasem przesadzacie z tym stawianiem na piedestale fotografa
jesli nas stac zeby wylozyc 7000 zl to wykladamy , sami oceniami potrzebe wydania takich pieniedzy , one odrazu nie daja gw dobrych zdjec tak naprawde
a ostatnie stwierdzenie ze mlodzi by placili jakby takie ceny byly jest parodia ;]no comment...
Komentarz
-
Mam gdzies ile fotograf za to lyknie, niech mu na zdrowie wyjdzie.... ale jako facet... 62000 za wieczor aby legalnie umoczyc... dla mnie to nie praktyczne, zbede i przesada i niby kobity o tym marza... kurna chcialbym byc gejem, to nawet teraz trendy, no ale nawet sprobowac bym mnie mogl bo mnie trzesie... bleee
Na szczescie zawsze jest ze mna moja Renia GrabowskaOstatnio edytowany przez BelYaal; 10634.
Komentarz
-
Często to jest jak z butami. Można łyknąć buty z łyżwą czy piramidką za 200-500 zł, a można chińszczyznę na targu za 30. Tylko, że tanimi butami od "żółtego" nie można zaszpanować. Często kupuje się markę.
Ale z drugiej strony gdyby ktoś kto bierze 7-10 tys. zł odwalał chałę to pewnie by nie miał wzięcia.
Komentarz
-
Zamieszczone przez C80 Zobacz wpisAle z drugiej strony gdyby ktoś kto bierze 7-10 tys. zł odwalał chałę to pewnie by nie miał wzięcia.
Czyli cos co jest drogie, MUSI byc super
Komentarz
-
7-10 to może i nie ale w granicach 2,5 odwalanie chały uchodzi na sucho i wzięcie jest o zgrozo ...
Gdyby nas było stać na ślub za 62k pln to nie dziwiłoby to nas wcale a wcale. A że nie stać to mówimy co mówimy proste.
A dodatkowo działa efekt snoba.
Komentarz
Komentarz