Strona 11 z 66 PierwszyPierwszy ... 9101112132161 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 659

Wątek: ile za zdjęcia?

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Nie ważniejsza od PM Wg mnie fotograf siedzi na szczycie lub przedostatnim piętrze piramidki osób obsługujących całe to widowisko. Chociaż jakby tak pomyśleć...to nawet świadkowie są niżej, bo przecież jakby się któryś nie zjawił to zawsze można kogo innego capnąć, a jak fotograf nawali to co....wujkowie tylko pozostają
    Co do oddawania zdjęć wpadło mi właśnie jedno tłumaczenie: "fotki będą po miesiącu miodowym, wcześniej nie będę Wam przeszkadzał/zawracał głowy"
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sbogdan1 Zobacz posta
    No dobra idąc tym tropem pomyśl ile kasuje za 40min pitolenia organista w kościele do tego dolicz sobie jego świątobliwość . Aby było ciekawiej to policz sobie ile kasuje trzech czasem czterech grajków że nie wspomnę już o dedykacjach i innych napiwkach, przecież imprezkę można by zrobić przy jakimś odtwarzaczu obsługiwanym przez jakiegoś stryjecznego paciotka ,było by taniej.
    A wracając do grajków oni zawsze mają czas aby sobie coś tam na ruszt wrzucić czy szkiełko wychylić itd.
    Ech... zawiść. Jedna z najgorszych emocji.
    A wracając do tematu:
    Drodzy Koledzy i Koleżanki! Jeżeli chcecie zarabiać fotografią na życie, to szykujcie się na ciężkie czasy. Przewiduję (prorok jaki cy cóś?), że coraz gorzej będzie "średnim" fotografom - będą eliminowani z rynku albo przez "półdarmowców" (dorabiających sobie, więc niemuszących ustalać wysokich stawek) albo przez Arcymistrzów (czołówka rankingu na forum fotografów ślubnych - Oskarkowy, Kalina, Habakuk itp.). Na "średniaków" nie ma miejsca w żadnym biznesie.
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Coś już napisał
    Miasto
    Dublin

Domyślnie

HuleLam "czołówka rankingu na forum fotografów ślubnych - Oskarkowy, Kalina, Habakuk itp.). Na "średniaków" nie ma miejsca w żadnym biznesie." Mylisz sie drogi kolego ! w Bizensie jest miejsce dla Kazdego tylko od niego zalezy czy bedzie w stanie sprzedac swoje umiejetnosc i sie wypromowac na rynku. Moja miescina jest mala raptem 25 k ludzi i mamy tylko 2 profesjonalnych fotografow lecz zauwazylem iz wiele os zaczyna szukac cos za miastem gdyz stare wygi zaczely wszystko tapetowac fotoszopem i ida na latwizne . Zdrowa konkurencja nie zawsze jest zla
    Canon 6D / Canon135L / Sigma 35Art/ Sigma 85 Art

Coś już napisał
    Miasto
    Włodawa

Domyślnie

Mimo wszystko średniaki mają najgorzej. Czołówkę zatrudnią ci co nie liczą się z kasą i nie uznają kompromisów. Najtańsi kuszą ceną, a większość żałuje po fakcie Średniacy muszą się nieźle napracować na swoją renomę, chociaż umiejętną obróbką w PS-ie.

Domyślnie

Dostałem propzycję sfotografowania wnętrza (łazienka) dookoła oraz kilka detali. W sumie do wykonania około 15 zdjęć.
    Jaką sumę mogę zaproponować klientowi?

Domyślnie

Ja swego czasu robiłem zdjęcia podłóg dla dość dużej firmy ze stolycy jako, że było to moje pierwsze z tego typu zleceń to liczyłem za fotkę 45 zł, czy mało czy dużo, dla mnie było w sam raz. W każdym razie pójście drogą "zrobię tanio- będę miał klientów" mija się z celem. IMO nie tędy droga, jeśli uważasz, że Twoje fotki są poprawne technicznie i umiesz wykorzystać aparat to nie bój się policzyć odpowiednio.
    pozdro i udanych wyborów
    "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Początki nałogu Awatar Hiv
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ktoś z was może się orientuje ile biorą fotografowie za zdjęcia ślubne w USA? Chodzi mi o komplecik czyli przygotowania, ceremonia, wesele, plener.
    2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hiv Zobacz posta
    Ktoś z was może się orientuje ile biorą fotografowie za zdjęcia ślubne w USA? Chodzi mi o komplecik czyli przygotowania, ceremonia, wesele, plener.
    http://lmgtfy.com/?q=wedding+photography+prices+in+USA

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hiv Zobacz posta
    Za dwa tygodnie moj kumpel wydaje (oddaje...?) syna w meksykanskie rece w Long Beach. Obsluga foto u profi kosztuje dokladnie $7000.
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Domyślnie

jeszcze raz ja
    ile srednio kosztuje fotografowanie chrzcin?

Strona 11 z 66 PierwszyPierwszy ... 9101112132161 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów