Strona 35 z 66 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 659

Wątek: ile za zdjęcia?

Domyślnie

Wiesz... to nie jest Irish Times niestety...
    To takie niszowe pisemko co leży w poczekalniach gabinetów lekarskich i w aptekach. Zapewne utrzymują się z reklam, a treść ma być... jak najtańsza.
    Właśnie mi odpisał kolega SMS-em co zna ceny.
    Ponoć realnie płacą w Irlandii 30-50 euro za pojedyncze zdjęcie.
    Chyba że się złapie Lady Gagę obsikiwaną przez psa to wówczas sky is the limit.
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

No ale jasne ze nie umieszczaja tam za darmo reklam

Jezeli to czasopismo "moto" to zawsze jakas szansa na wspolprace, a jesli to o kremach i gotowaniu to w tm przypadku zawolalbym 100 euro - " do negocjacji" - biorac pod uwage sms'a od Twojego kolegi.

Domyślnie

To zawołam stówę, co mi tam... Nawet jak zapłaci połowę to będzie na karty pamięci.
    Gość pisze też (ale to chyba podpucha) że chciałby zamawiać u mnie okładki do kolejnych wydań - foto w konkretnej lokacji na zadany temat.
    Zobaczymy... w sumie co szkodzi pogadac.
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez il Dottore Zobacz posta
    [...]
    Gość pisze też (ale to chyba podpucha) że chciałby zamawiać u mnie okładki do kolejnych wydań - w konkretnej lokacji na zadany temat.
    Zobaczymy... w sumie co szkodzi pogadac.
    No wlasnie - dobre wyjscie do wzmianki o ewentualnym negocjowaniu ceny, pewnie ze to moze byc podpucha. Ale mozesz sie tego trzymac w taki sposob ze przy nastepnych projektach cena bedzie dla niego atrakcyjniejsza Ewentualnie jak zrobi glosne "Ooooh my God!" - To niech sie pochwali jaki ma budzet i sam cos zaproponuje.

Powodzenia i pochwal sie jak sie udalo zalatwic!

Domyślnie

Wiesz, ja za przyjęcie 1 pacjenta w mojej przychodni biorę 50-80 €, więc naprawdę mało mnie interesi ile mi on zapłaci.
    Ale to jest miłe i nawet emocjonujące że ktoś za 1 naciśnięcie migawki chce Ci zapłacić jakiekolwiek pieniądze...
    Także te hipotetyczne okładki to i tak sobie pewnie odpuszczę, bo mój czas jest za drogi i pana edytora po prostu na mnie nie stać.
    On nie wie, że ja mam swoją przychodnię w Dublinie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Chyba że pragnienie sławy zwycięży... mieć swoją okładkę... mmmmmmmm...
    Ostatnio edytowane przez il Dottore ; 14-06-2010 o 01:17 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez il Dottore Zobacz posta
    Nie wiem gdzie mam umieścić to zapytanie więc piszę w Hyde Parku.
    Dostałem ofertę z irlandzkiego czasopisma na kupno pojedynczego zdjęcia.
    Ja jestem totalnym amatorem ale na CB jest wielu profi w tym i pracujących na Zachodzie.
    Nigdy by mi do głowy nie przyszło że ktoś chciałby PŁACIĆ za moje zdjęcia więc jestem totalnie nieprzygotowany na taka sytuację.
    Pismo prosi bym ASAP podał im cenę - ile mam wołać?
    Z góry dzieki za odpowiedź.
    panie , może napisz co to za foto , do czego ma być użyte itp sprawy , jakieś konkrety bo tak wróżyć można
    no comment...

Domyślnie

Foto jest ze starych czasów - pstrykane kompaktem i dość mocno przerobione.
    Jak chce je facet użyć - nie wiem, ale raczej jako ilustrację do tekstu niż jako okładkę bo techniczna jakość tej fotki żenuje...
    Tu jest gazetka:
    KLIK
    Tu jest foto, które im się spodobało:
    KLIK

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Panowie, proszę i mi pomóżcie...
    Ile przyjmuje się "krzyknąć" za oprawę 2-3 godzinnej imprezy kulturalnej w Warszawie?
    Pokaz filmu, wywiad z autorką, promocja fundacji, mały bankiecik? Wszystko w teatrze.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

To już drugi raz gdy ktoś wykorzystuje moje zdjęcia z tej stronki.
    Pierwszy raz zrobił to jakiś internetowy przewodnik, też jedna fotka z Temple Bar, ale od razu zastrzegli się że nie płacą grosza, tylko podają personalia autora.
    Zgodziłem się jednorazowo.
    Jednak zachodnie strony foto w internecie są pełne apeli by się nie prostytuować i za każdą publikację swoich zdjęć żądać pieniędzy. Po prostu dla zasady, bo oddawanie zdjęć do publikacji za free lub na stocki psuje rynek zdolnym i ciężko pracującym ludziom, którzy z tego żyją.
    I ja się z tym zgadzam. Mi ta zapłata nie jest konieczna do życia ale inni z tego żyją więc psuć rynku nie wolno.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Teraz widzę kolejne strony tematu ech.. tak czy owak chyba już wszystko jasne.
    no comment...

Strona 35 z 66 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów