Strona 24 z 66 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 659

Wątek: ile za zdjęcia?

Początki nałogu Awatar ArekLodzPl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    my to wiemy, poważnie....
    Z tego go można zauważyć parę postów wyżej MM się zastanawiał co ma na celu ten temat

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Kto jak kto ale MM doskonale sobie z tego zdaje sprawę a maglowanie tego w 43234 temacie to zwykłe bicie piany.

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Pytanie też, na ile prawdy jest w tym, co tam napisane. Dzieciaki na forach mają wybujałą fantazję.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Kiedyś tutaj na forum ktoś wspomniał coś o fotografie z Warszawy który robił ślubniaki dla "warszawki" (adwokaci, lekarze itp.) i kasował ponad 10 tys. zł. Z tym, że robił raz na miesiąc.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Odniosłem wrażenie, że to forum o "marzeniach ślubnych" to forum o "marzeniach ślubnych" nic więcej. Z całego zalinkowanego postu wyziera straszna pustka, zarówno intelektualna jak i emocjonalna. Tak jakby ktos stworzył ten temat, żeby zalozyc protezę kończyny, ktorej nigdy nie będzie miał.
    A co do 7 tysi za fotografa, to jeśli fotograf ma "Korybut" w nazwisku, to czemu się dziwić? Panowie, żeby zmienić nazwisko to 37 zł opłata, trochę zamieszania i lepszy lub gorszy powód (=500 PLN dla urzędnika). Kilka tygodni i juz o was piszą "Zdjecia robi nam Stanislav Korybut Paluch* - koszt 7000 + materiał". Nie opłaca się ?

*pisownia zamierzona

P.S. A jak sie zacznie używać pseudonimu artystycznego, to jeszcze prościej i zupełnie zupełna dowolność.
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 02-12-2009 o 11:04
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArekLodzPl Zobacz posta
    Ten temat ma uświadomić ludziom, że praca fotografa wbrew pozorom jest bardzo trudna i wymaga sporych nakładów finansowych, co za tym idzie usługi fotograficzne powinny odpowiednio kosztować. Jeśli wszyscy fotografowie zaczęli by brać odpowiednie pieniądze za swoje usługi (po kilka tysięcy za reportaż) młodzi by stwierdzili że tak musi być i by płacili.
    tak ale do kogo to jest skierowana , do nas ? przecierz tu wiekszosc wie o tym , dlatego temat troche mi sie zdal przesmiewczy dla samej autorki ktora go zalozyla , niczego nie udowadnia , to ze ktos wywalil 7000 zl wcale nie dziala uswiadomiajaco ze to tyle musi kosztowac i juz , bo moze tez kosztowac 2500 zl , czyli sporo taniej i byc rownie dobre , wiec argument ceny zaden , przynajmniej dla mnie

a ci co siedza na forum cicho i tylko czytaja , i tak i tak beda je robic po 499 zl nadal , bo pewnych rzeczy nie przeskocza

i dlaczego akurat reportaz slubny ma kosztowac kilka tysiecy ? ile to jest kilka i ile to wedlug ciebie , was , jest kwota odpowiednia za ktora warto sie podjac pracy ...

przepraszam mam wrazenie ze czasem przesadzacie z tym stawianiem na piedestale fotografa

jesli nas stac zeby wylozyc 7000 zl to wykladamy , sami oceniami potrzebe wydania takich pieniedzy , one odrazu nie daja gw dobrych zdjec tak naprawde

a ostatnie stwierdzenie ze mlodzi by placili jakby takie ceny byly jest parodia ;]
    no comment...

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mam gdzies ile fotograf za to lyknie, niech mu na zdrowie wyjdzie.... ale jako facet... 62000 za wieczor aby legalnie umoczyc... dla mnie to nie praktyczne, zbede i przesada i niby kobity o tym marza... kurna chcialbym byc gejem, to nawet teraz trendy, no ale nawet sprobowac bym mnie mogl bo mnie trzesie... bleee
    Na szczescie zawsze jest ze mna moja Renia Grabowska
    Ostatnio edytowane przez BelYaal ; 02-12-2009 o 11:33
    Aparat mam i ja

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Często to jest jak z butami. Można łyknąć buty z łyżwą czy piramidką za 200-500 zł, a można chińszczyznę na targu za 30. Tylko, że tanimi butami od "żółtego" nie można zaszpanować. Często kupuje się markę.

Ale z drugiej strony gdyby ktoś kto bierze 7-10 tys. zł odwalał chałę to pewnie by nie miał wzięcia.

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    Ale z drugiej strony gdyby ktoś kto bierze 7-10 tys. zł odwalał chałę to pewnie by nie miał wzięcia.
    I to jest moze wlasnie ten czynnik psychologiczny o ktorym np wspominal Cejrowski i o zlocie... czemu tak je cenimy.
    Czyli cos co jest drogie, MUSI byc super
    Aparat mam i ja

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

7-10 to może i nie ale w granicach 2,5 odwalanie chały uchodzi na sucho i wzięcie jest o zgrozo ...

Gdyby nas było stać na ślub za 62k pln to nie dziwiłoby to nas wcale a wcale. A że nie stać to mówimy co mówimy proste.

A dodatkowo działa efekt snoba.

Strona 24 z 66 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów