"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
jako ze odwieczne pytania nastepuja to dzis z grubszej rurki ale tez i konkretnie
http://forum.gazeta.pl/forum/w,619,1...ienie.html?v=2
Multimedia:
Fotograf – 7000 zł
Film ~ 6000 zł
pozdrawiam wszytskich co za 600pln mluca wieczorami kg rawow
Ale co żal ci guzik ściska czy 5D wciąż za drogi?
Policz sobie talent, odpowiedzialność, haracz dla zus i innych, na starcie jesteś w plecy.
Teraz możesz dodawać ceny eLek, Ds'a, licencji na soft.
Ktoś kogo stać i ceni sobie jakość (puść sobie filmik z 500D na 50+ calowym odbiorniku) zapłaci, kto inny kasy nie ma i weźmie 3 tysiące zdjęć na diwidi.
the silence is deafening
Szczerze mówiąc jak patrze na to forum to mam odruchy wymiotne. Okej, rozumiem że można wymagać luksusu w tym dniu ale lansować się tym na forach?
Dopisek 86 przy nicku dużo mówi, 23 lata życiowego doświadczenia swoje robią.
A od kiedy to Ci od młócenia robią takie foty? Cena jest proporcjonalna do jakości.
Ostatnio edytowane przez wojkij ; 01-12-2009 o 23:56
co ma na celu ten temat ?
no comment...
gietrzy nie zrozumial
viqy zrozumial
@wojkij
KAZDY polski portal z ktorym mam/y doczynienia przyprawia o odruch wymiotny, jakby sie czytalo wielka tablice ogloszen, tam wszytsko jest sponsorowane, tytuly z sufitu, jakos marna
@MM
temat na ma celu
primo - dac odpowiedz na pytanie ile za slub podajac KONKRET a nie 1/10 15 letniego opla
secundo - dac linka to tematu ktory ukazuje pewno spojrzenie na obenych ludzi i ich wizje swiata ergo oczekiwan oprawy
Szczerze wg mnie cena za foty trochę za duża ale to moje subiektywne zdanie...
Ten temat ma uświadomić ludziom, że praca fotografa wbrew pozorom jest bardzo trudna i wymaga sporych nakładów finansowych, co za tym idzie usługi fotograficzne powinny odpowiednio kosztować. Jeśli wszyscy fotografowie zaczęli by brać odpowiednie pieniądze za swoje usługi (po kilka tysięcy za reportaż) młodzi by stwierdzili że tak musi być i by płacili.
my to wiemy, poważnie....