Cytat Zamieszczone przez analogforever Zobacz posta
nie jestem dobrym człowiekiem ,no może czasami ,nie jest to forum ortograficzne tylko fotograficzne ,a języki ewolują co jest nie do zatrzymania ,może jak kupisz słownik za kilka lat to już będzie,ja napisałem Ty zrozumiałeś czyli nie taki znów duży błąd.

Rozumiem że robisz ładne zdjęcia co nie oznacza że jesteś profesjonalistą ,profesjonalista robić może mniej ładne zdjęcia ,ale jest to jego zajęcie zarobkowe ,a Ty pewnie kupiłeś sobie aparat i chcesz coć z tego "udźgnąć" .Sorry takie pytania jakie zadałeś budzą takie moje reakcje jak mój pierwszy wpis ,co się chciałeś pochwalić kolegom forumowym że sylwestra będziesz fotografował ?Jak bedę chciał to też pofotografuję ,z tego co napisałeś to impreza publiczna i jak ktoś by mnie spytał ile za zdjęcia to dał bym mu je za darmo ,czy powiedział jakąś cene ,na pewno nie zakładałbym wątku z pytaniem na forum.

Jestem fotografującym hobbystycznie ,dla przyjemności nie profi.
Po 1.
To co piszesz zupełnie do mnie nie trafia. Nie wiem czy pisanie z błędami ortograficznymi oraz wbrew zasadom interpunkcji można nazwać ewolucją języka. To jest raczej brak poszanowania języka.

Po 2.
W żadnym moim poście nie napisałem, że jestem profesjonalistą, więc nie wiem skąd wysuwasz takie wnioski.

Po 3.
Jak pewnie zauważyłeś jestem na forum nowy, więc nie mam tu żadnych kolegów. Czemu piszesz, że miał bym się przed kimś chwalić? Przy rejestracji nie podałem żadnych danych, nawet miasta. Jestem tu całkowicie anonimowy. Gdybym chciał się chwalić dodałbym przynajmniej w podpisie link do mojej strony lub jakiekolwiek namiary.

Po 4.
Już to poruszałem, ale zrobię to dla Ciebie jeszcze raz. Dlaczego muszę płacić za parkowanie samochodu w mieście? Dlaczego płacę za bilety w autobusach? Dlaczego muszę płacić podatki? Dlaczego...? Dlaczego...? itd. Jaki jest powód tego, że ja za wszystko muszę płacić, a sam muszę oddać moją pracę za darmo? Odpowiedz mi na to pytanie, bardzo proszę. Dodam na koniec jeszcze zdanie (bardzo mądre), które napisał ktoś kilka stron wcześniej: "nikt, oprócz fotografów, za darmo nic nie robi".
Z Twoim podejściem, za kilka lat, nie będzie żadnej pracy dla fotografów.