Ostatnio edytowane przez arturs ; 12-11-2009 o 01:08 Powód: Automerged Doublepost
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
do Jarka nawet nie śmiem się porównywać.. ja raczkuję w tym biznesie a Jarek to extraklasa.. a co do galerii to ja wiem czy podobnie?? .. suwak plus zdjęcia to chyba nie jest jakaś kosmiczna technologia- tyle że u mnie menu z boku a nie u góry.. parę galerii takich widziałem w sieci..
deszcz padał to się wziąłem i zmieniłem sobie.. myślałem o simpleviewerze do galerii na stronie ale za dużo kombinacji z XMLem- a ja leniwy jestem - tak jest prosto i skutecznie, poza tym nie powinno się rozjeżdżać w zależności od rozdzielczości i przeglądarki.. jeszcze nad miniaturkami na dole lub u góry myślałem ale stwierdziłem że za dużo będzie tego dobrego więc odpuściłem
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Napisze na przykładzie wrocławia i okolic.
Stawka za chrzciny - 600zl 20 zdjęć z całej uroczystości w albumie.
Ślub tutaj lecę pakietami, najtaniej 1200 zł , max 2500 zł.
Też mam sporo potencjalnych klientów dla których 1200 to dużo jak słyszą ze to pakiet bez odbitek to już wogóle robią wielkie oczy, jestem po pierwszym sezonie i dopiero buduje folio, narazie ledwo zarobiłem na zbudowanie strony www i nowy korpus na przyszły rok, a gdzie tu z czegoś żyć ? W innych rejonach Polski tej jest tak ciężko ? We Wrocku furorę robią teraz osoby które jedna ręką "filmują" a druga robią zdjęcia ...
marceliwroc - nie strasz mnie bo też chce wejść w tą branżę... ale tak na serio, nie można zaniżać cen, bo to źle działa na ogół rynku... osobiście jak bym miał podchodzić jako klient to cena 1200zł by mnie nie przeraziła...
Reklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).
http://noop.pl <-homesite
wiecie co, powiedzialem kolezance za te chrzciny 200 zl, znamy sie kilka lat to pomyslalem, ze nie bede z niej zdzieral, no i co uslyszalem? za drogo![]()
Krystian123, powiedz koleżance, że w moim mieście (Słubice, woj. lubuskie) koleżanka pytała o foty z chrzcin, ale w studio. Cena: 500 zł za 3 zdjęcia (w studio). Przy fotografii ślubnej kościół plus plener (zwykle gdzieś na miejscu) to koszt 800 zł. Fotografia studyjna ślubna to 900 zł za 6 zdjęć. W kościele chrzcin nikomu się nie chce robić (bo za tanio by było, hehe). Pozdro 4 All.
W stosunku do tego, co się spodziewała (czyli za darmo), to na pewno.
Wydaje mi się, że tego typu "zlecenia" lepiej robić za darmo (odbitki niech sobie zrobi sam "zleceniodawca"), niż brać jakieś śmieszne grosze.
Jeśli poleci ciebie komuś innemu i zawołasz normalną stawkę, to nie będzie przynajmniej argumentu "przecież za to samo brałeś 200 zł"...
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Merde- zdjecia i tak bym dal na plycie, a za darmo to nie bardzo mi sie usmiecha, raz ze musze tam dojechac ok 10km w 1 strone, dwa ze odbedzie sie to 25 grudnia, a trzy, poprostu nie chce mi sie robic za friko fot ktore do niczego mi sie nie przydadza, wole sobie modelki pofocic :P