Strona 7 z 66 PierwszyPierwszy ... 567891757 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 659

Wątek: ile za zdjęcia?

Zablokowany

Domyślnie

starsi panowie przeliczają to na voodke,piva,więc może mamusie na pampersy ?

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Może zbyt nisko się cenisz? Mniej niż 17zł brutto na godzinę pracy (nie licząc obróbki itp)?
    Mówię 5 dyszek za poranek bo lubię dzieciaki, wiem że to raczej symboliczna kwota. Jakbym powiedział 40pln/1h to bym dostał liścia przez telefon
    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Troyan Zobacz posta
    Mówię 5 dyszek za poranek bo lubię dzieciaki, wiem że to raczej symboliczna kwota. Jakbym powiedział 40pln/1h to bym dostał liścia przez telefon
    Jak lubisz fotografować "młodzież młodszą" to fotografuj u przyjaciół/rodziny. "Pseudo-profesjonalnie" (w sensie profesjonalnie, ale z bardzo zmniejszoną stawką) może nie wyjść. O ile mi wiadomo tzw. "ugruntowane lokalne studia" nie narzekają na brak młodych klientów (i ich rodziców ), a raczej 50zł za sesję nie biorą. Po prostu, moim zdaniem, 5 dych ani nie odsieje natrętów darmówkarzy, ani nie wystarczy "na waciki"
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

5 dych za sesję? Masakra. 10 razy tyle to chyba i tak nie jest jakoś strasznie dużo biorąc pod uwagę pracę jaką trzeba włożyć w obróbkę. Jak się nie będziecie cenić nikt za was tego nie zrobi.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    5 dych za sesję? Masakra. 10 razy tyle to chyba i tak nie jest jakoś strasznie dużo biorąc pod uwagę pracę jaką trzeba włożyć w obróbkę. Jak się nie będziecie cenić nikt za was tego nie zrobi.
    Pank bo bez kitu, porównaj sobie moją stronę i moje umiejętności ze swoimi

Domyślnie

Nie sadze ze tu przypadkiem jest ktos kto pracuje w fotografii w Holandii? Chetnie porownalabym stawki. Czy macie jakies sprawdzone sposoby na rozeznanie rynku pod wzgledem cen? Jestem na etapie ustalania w koncu oficjalnego cennika i mam problem..

Domyślnie

Po holenderski umisz ? To podzwoń po sąsiednich fotografach "incognito" i popytaj

Początki nałogu Awatar ArekLodzPl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Wiesz pank, prawda jest taka że tacy ludzie pstrykają zdjęcia biorąc za to pieniądze a nie ponosząc przy okazji żadnych kosztów (ZUS, podatek). Zastanawiam się kiedy urzędy skarbowe dobiorą się takim do 4liter i przestaną za 30zł/h zabierać robotę ludziom którzy prowadzą firmy fotograficzne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Troyan Zobacz posta
    Po holenderski umisz ? To podzwoń po sąsiednich fotografach "incognito" i popytaj
    umim ale to nie takie proste, pytaja co konkretnie, calego cennika nie daja

Domyślnie

Pripejda sie kup, ułóż zgrabnych kilka historyjek, chyba inaczej się nie da

Strona 7 z 66 PierwszyPierwszy ... 567891757 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów