Strona 6 z 66 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 659

Wątek: ile za zdjęcia?

Zablokowany

Domyślnie

jak się uwiniesz w niecałą godzinkę to 50 zł jak najbardziej pasuje

Początki nałogu Awatar UrGuR
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

Oczywiście za wszystko.
    https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
    C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boobsoon Zobacz posta
    Nie wiem też na jakiej podstawie wywniskowales iż jestem 'kompletny amator' - Może po ilości postow ? hehe
    Po zdjęciach.

A podejścia w stylu "kupie se lustrzankę i będę doił kasę na frajerach" nie zazdroszczę.
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 20-10-2009 o 17:50

Coś już napisał Awatar venomer
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Ja też się podłączę ile sobie zaśpiewać, za 5 gotowych zdjęć z mojej galerii, które miałyby być wykorzystane na skalę komercyjną przez dużą firmę. Oczywiście zdjęcia z pełnią praw i tak dalej. W grę wchodzą katalogi i bilbordy.

Zdjęcia portretowo - modowe. Nie wiem jak sie policzyć z czymś takim. Bo każde zdjęcie z innej parafii i sesji (niekomercyjna praca).
    Moje skromne portfolio.
    Mój fecebook'owy profil
    ""Artysta czy nie, fotograf zawsze jest sensualistą. Wzrok porusza się w świecie uczuć, a nie intelektualnych dywagacji""

Coś już napisał Awatar Fabik
    Miasto
    Łomża

Domyślnie

Może chociaż troszkę pomogę. Kiedyś dostałem propozycję sfotografowania budynków dla pewnej firmy dokładnie 6 w 2 różnych miastach. Odmówiłem z braku czasu, ale nie to jest istotne dałem mu numer do kolegi który żyje tylko z fotografowania cena była w tys. zł. + koszty dojazdu. Nie wzieli go ze względu na cene jak się później dowiedziałem zdjęcia zobiła chyba jakaś amatorka po 120 zł. za sztukę o ile dobrze pamiętam.

Ważne: Pamiętajcie o tym że jeżeli robicie coś dla jakiejś firmy często zrzekacie się praw do własnych zdjęć, a za to imho należy sobie policzyć.
    Canon

Coś już napisał Awatar venomer
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Postraszyłem tabelą ZPAF i niestety firma się wycofała ;P
    .....Polska ;/
    Moje skromne portfolio.
    Mój fecebook'owy profil
    ""Artysta czy nie, fotograf zawsze jest sensualistą. Wzrok porusza się w świecie uczuć, a nie intelektualnych dywagacji""

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Może ten cennik minimalnych stawek wg ZPAF się przyda : http://www.fotojablonski.pl/index.php5?page=frmCms&id=5

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez venomer Zobacz posta
    Postraszyłem tabelą ZPAF i niestety firma się wycofała ;P
    .....Polska ;/
    masz bardzo duże doświadczenie.mieszko (mój men) ma czesto propozycję zrobienia pleneru spacerowego-park-dzieci-podana cena za godzinę-30 zł jest nieakceptowalna dla 90% zainteresowanych-masz maxmodels to wiesz jak teraz jest -każdy robi za free i wszyscy mają lustrzanki-mam lustrzankę=robie super zfjęcia=nie potrzebuję profesionalnego fotografa

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yumeka Zobacz posta
    masz bardzo duże doświadczenie.mieszko (mój men) ma czesto propozycję zrobienia pleneru spacerowego-park-dzieci-podana cena za godzinę-30 zł jest nieakceptowalna dla 90% zainteresowanych-masz maxmodels to wiesz jak teraz jest -każdy robi za free i wszyscy mają lustrzanki-mam lustrzankę=robie super zfjęcia=nie potrzebuję profesionalnego fotografa
    No tak, ja też ostatnio mam zapytania od mamusiek o takie fotki, oddzwaniam, pierdu pierdu jakie ma pan fajne zdjęcia na stronie a czy robi pan dzieciom, tak robię, mam fajną cenę bo lubię dzieciakom robić zdjęcia - 5 dyszek za sobotni termin od 9.00 do powiedzmy 12.00, yyy... to dziękuję, dowidzenia.

Ile kosztuje puder, lakier do paznokci i inne takie duperele ? Fotograf ma być jak szmata warta mniej niż 2 bilety do kina ? To tak na marginesie.

Za darmo olewam, nie robię, chyba że mam naprawdę ważny powód.
    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Troyan Zobacz posta
    No tak, ja też ostatnio mam zapytania od mamusiek o takie fotki, oddzwaniam, pierdu pierdu jakie ma pan fajne zdjęcia na stronie a czy robi pan dzieciom, tak robię, mam fajną cenę bo lubię dzieciakom robić zdjęcia - 5 dyszek za sobotni termin od 9.00 do powiedzmy 12.00, yyy... to dziękuję, dowidzenia.
    Może zbyt nisko się cenisz? Mniej niż 17zł brutto na godzinę pracy (nie licząc obróbki itp)?
    Fotograf platoniczny

Strona 6 z 66 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów