Strona 39 z 66 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 659

Wątek: ile za zdjęcia?

Domyślnie

Też swego czasu robiłem takie podwykonawstwo, za ślub i plener w innym dniu (dojazd nie mój) razem wychodziło 500 zł, z obróbką bez pleneru 700. Teraz tez czasem robię takie rzeczy 700 drogą nie chodzi i lepiej mieć niż nie mieć, ale fotki robię wg własnego stylu i obrabiam tak jak mi pasuje narazie nie było narzekania. Myślę, że ok 500 za ślub to rozsądnie, a zastrzegam, że u mnie fotografowie biorą ok 2000 za ślub
    pozdr
    "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Dopiero zaczyna Awatar Miłosz
    Miasto
    znad morza

Domyślnie

I wszystko jasne!
    Studio chce płacić 150 złotych za robotę (właśnie jestem po rozmowie).
    Wasze odpowiedzi przeczytałem przed chwilą - wychodzi na to, że studio chce mnie prosto w ...kaszę załadować!

Targować się, czy olać...?

Na własny biznes nie mam czasu - jedną robotę już mam, a jak już ktoś wcześniej napisał, przez studio idą zlecenia.
    Studio ma dwa zespoły fotograficzno-filmowe i na stałe współpracuje z orkiestrą - oferują usługę pakietową.

Zastanawiam się... czy warto ?
    Canon i stara Minolta

Domyślnie

150 to raczej jakaś kpina za cały dzień jeżdżenia i pstrykania, na paliwo nie zarobisz a gdzie sprzęt. Jak dla mnie min 3oo-400 zł. A ile biorą za ślub. Jest jeszcze druga stron medalu jak mówisz zlecenia, może dla nich warto zaryzykować?
    pzodr
    "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Miłosz Zobacz posta
    I wszystko jasne!
    Wasze odpowiedzi przeczytałem przed chwilą - wychodzi na to, że studio chce mnie prosto w ...kaszę załadować!

Na własny biznes nie mam czasu - jedną robotę już mam, a jak już ktoś wcześniej napisał, przez studio idą zlecenia.
    Studio ma dwa zespoły fotograficzno-filmowe i na stałe współpracuje z orkiestrą - oferują usługę pakietową.

Jak zrobisz kilkadziesiąt zleceń to Ci się zwróci za sprzęt
    Żenada .
    Targować się nie ma sensu, bo co podniosą Ci o 30% ?
    Oni nie szukają partnera tylko jelenia.

Domyślnie

150 ZŁ, to dałem za szybki plener i kościół znajomemu. Podejrzewam, że jak nie Ty to ktoś się znajdzie, ale z własna bryką i szybkimi plenerami ja bym się nie pakował. Postaw sobie pytanie czy warto komuś robić tosty, a samemu zjadać okruszki (używając własnego tostera i buląc za prąd)

Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Sam czasem zlecam coś komuś . Ale takiej sumy wstydził bym się zaproponować.

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mr_Black Zobacz posta
    Ok, może jako prezent ślubny na ich własnym ślubie. Ale kolega, który kasuje 1500, a Tobie mówiłby "dzięki stary, fajnie że pomogłeś (zainkasować hajs) to chyba nie kolega.
    To właśnie napisałem - Przyjaciołom/dobrym kolegom to za darmo (w wyjątkowych okolicznościach przyrody) - za darmo (raz). W innych przypadkach za kasę.
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Domyślnie

zlecanie komuś jest "niefajne", zwykłe psucie rynku :-(

Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr Dundersztyc Zobacz posta
    zlecanie komuś jest "niefajne", zwykłe psucie rynku :-(
    Trochę tak...
    Ale czasem coś wyskoczy.
    Czasem żona straszy że jak nie wyjadę z nią na kilka dni to mnie zostawi...
    Więc jak młodzi się zgodzą to wysyłam kogoś z doświadczeniem .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Sam czasem zlecam coś komuś . Ale takiej sumy wstydził bym się zaproponować.
    Miałem kiedyś inną propozycję współpracy w Częstochowie z pewnym fotografem ślubnym. Po rozmowie z nim doszedłem do wniosku, że szkoda sobie tylko wstydu robić wśród ludzi, takie usługi facet proponował i kiepskie podejście do klienta miał.
    Aha zaproponował mi 170zł za przygotowania, ślub, wesele + szybki plener w dniu wesela. Zapytałem go wprost bezczelnie czy żartuje z tą stawką? Wkurzył się i zaczął przeklinać i pokrzykiwać, że ile ja bym chciał za taką robotę.
    Nawet się nie pożegnałem z nim tylko wyszedłem z jego auta trzaskając drzwiami.

Cytat Zamieszczone przez Miłosz Zobacz posta
    I wszystko jasne!

Olej, bo wytargujesz na max 200zł.

Szanuj siebie, swoją wiedzę i umiejętności, które możesz wykorzystać we własnym biznesie.

Strona 39 z 66 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów