Strona 65 z 66 PierwszyPierwszy ... 155563646566 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 659

Wątek: ile za zdjęcia?

Domyślnie

micles, jak robisz dla normalnych firm to ZPAF jest jak najbardziej realny
    canon, olympus

Domyślnie

Spoko dziękuje teraz mi łatwiej

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slajd Zobacz posta
    Prawie wszyscy są zadowoleni ze zdjęć popełnianych charytatywnie, oczywiście najmniej fotograf,ale warto sobie czasami reklamę za darmo zrobić:-)
    Czasem warto za reklamę zapłacić, nie warto robić 'reklamy' darmowymi zdjęciami. Wcześniej czy później odbije się to czkawką.
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Początki nałogu

Domyślnie

Nagle mi wyskoczyło zlecenie na sfotografowanie zawartości menu dla cocktail baru, oczywiście chodzi o fotografię bezcieniową. Ile można sobie realnie zażyczyć za takie zdjęcia?
    Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panmateusz Zobacz posta
    Nagle mi wyskoczyło zlecenie na sfotografowanie zawartości menu dla cocktail baru, oczywiście chodzi o fotografię bezcieniową. Ile można sobie realnie zażyczyć za takie zdjęcia?
    Ile pozycji jest w menu? Czy ktoś Ci to wszystko przygotuje wraz z aranżacją?
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Domyślnie

Pracuję dla pewnej firmy (nie jako fotograf). Zdjęcia produktów robimy w kraju. Tylko w sytuacjach super pilnych gdy zależy na czasie robimy zdjęcia produktów bezpośrednio u producenta w chinach.

Chiński fotograf jest 10x droższy niż polski fotograf.

W czasach, w których z Chin sprowadza się wszystko i opłaca się płacić za transport przez pół świata, zdjęcia nadal robi się w kraju bo chińczyk bierze więcej niż polak.
    W fotografii najważniejsze jest światło.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m-a-r Zobacz posta
    Pracuję dla pewnej firmy (nie jako fotograf). Zdjęcia produktów robimy w kraju. Tylko w sytuacjach super pilnych gdy zależy na czasie robimy zdjęcia produktów bezpośrednio u producenta w chinach.

Chiński fotograf jest 10x droższy niż polski fotograf.

W czasach, w których z Chin sprowadza się wszystko i opłaca się płacić za transport przez pół świata, zdjęcia nadal robi się w kraju bo chińczyk bierze więcej niż polak.
    Z Twojej wypowiedzi nie wynika, żebyś był zawodowym fotografem. Może to jest kluczowe w tej sytuacji. Gdybyś był, to pewnie miałbyś i wyższe stawki.

Domyślnie

Chyba nie zrozumiałeś o co chodzi.
    Chodziło mi o to że fotografowie w Polsce cenią się znacznie poniżej stawek fotografów chińskich.
    Ja zdjęć nie robię dla mojej firmy, robi je fotograf z agencji reklamowej. Uwierz jest on zawodowcem (choć foty oddaje niestety surowe i portem szparować muszę sam)
    A gdyby ten fotograf podniósł stawkę to na jego miejsce jest 100 innych z niemal darmowymi cennikami.

Nie wychylisz się w Polsce z wysoką stawką bo zastąpi Cię stado studentów robiących bez VAT, bez ZUS, bez podatku.
    W fotografii najważniejsze jest światło.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m-a-r Zobacz posta
    Chyba nie zrozumiałeś o co chodzi.
    Chodziło mi o to że fotografowie w Polsce cenią się znacznie poniżej stawek fotografów chińskich.
    Ja zdjęć nie robię dla mojej firmy, robi je fotograf z agencji reklamowej. Uwierz jest on zawodowcem (choć foty oddaje niestety surowe i portem szparować muszę sam)
    A gdyby ten fotograf podniósł stawkę to na jego miejsce jest 100 innych z niemal darmowymi cennikami.

Nie wychylisz się w Polsce z wysoką stawką bo zastąpi Cię stado studentów robiących bez VAT, bez ZUS, bez podatku.
    No nie tyle fotografowie, w sensie osoby zawodowo wykonujące tę pracę, tylko osoby zajmujące się fotografowaniem. U nas na to jest przyzwolenie, tam może nie ma - nie wiem, nie znam tego rynku.

Dopiero zaczyna Awatar monart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebfoto Zobacz posta
    Ile pozycji jest w menu? Czy ktoś Ci to wszystko przygotuje wraz z aranżacją?
    70 zł za godzinę Twojej pracy.
    Trójmiasto - studio do wynajęcia.

Strona 65 z 66 PierwszyPierwszy ... 155563646566 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów