Strona 58 z 66 PierwszyPierwszy ... 8485657585960 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 571 do 580 z 659

Wątek: ile za zdjęcia?

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Dalej ciężko coś doradzić, dla mnie osobiście to duża różnica czy mam obrabiać 10, 50 czy 500 zdjęć z imprezy. Ja bym ustalił (w dużym uproszczeniu) stawkę np. 100 zł/h plus za każde oddane zdjęcie np. 3 zł.

Wiadomo, że im więcej zmiennych, tym cena może się bardziej zmieniać. Jeśli np. organizator może odwdzięczyć się poleceniem Ciebie na innych zawodach, to pewnie warto troszkę zejść z ceny w ramach inwestycji w kolejne zlecenia.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

W moim wypadku to by było 1300 zł i wszystkie poprawne technicznie i wartościowe zdjęcia oddaje.
    no comment...

Domyślnie

Witam Fotografów :-)

Mam poważny problem. U mnie w małym mieście jest taki jeden "fotograf" co robi za 700 cały ślub i daje do tego 50 zdjęć 10x15. Doradźcie mi co można zrobić żeby podwyższył ceny albo przestał robić zdjęcia za koszty poniżej progu opłacalności i nie psuł interesu tym , którzy pracują uczciwie i wydali majątek na sprzęt ?

Tym sprzętem co robi zdjęcia to ja bym się wstydził x_x
    ------------------------------------------------
    :-(

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Idź powiedz mu żeby się wstydził.

Czy to temat na takie coś ? Chyba nie bardzo. Jeśli pracuje legalnie to nic zrobić nie możesz , jeśli nie legalnie to chyba wiesz gdzie to się zgłasza ?. Rozumiem po części problem ale czegoś takiego się nie wyeliminuje.
    no comment...

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie

Ty za to masz ********y sprzęt ale nie masz zleceń pewnie nie umiesz się nim posługiwać.
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Thumbs down

Cytat Zamieszczone przez manfred1 Zobacz posta
    Ty za to masz ********y sprzęt ale nie masz zleceń pewnie nie umiesz się nim posługiwać.
    Widać że poziom niektórych wypowiedzi jest nie jak dzieci z przedszkola.
    Widać że nie idzie już NORMALNIE spytać się i usłyszeć logicznej z sensem odpowiedzi.

Wiem jak się posługiwać sprzętem. Jak chcesz kogoś obrażać to idź na forum Onetu albo WP tam się wykażesz.

Proszę zignorować mojego powyższego posta bo widzę że chyba to nie to forum...

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PhobosD2X Zobacz posta
    Witam Fotografów :-)

Mam poważny problem. U mnie w małym mieście jest taki jeden "fotograf" co robi za 700 cały ślub i daje do tego 50 zdjęć 10x15. Doradźcie mi co można zrobić żeby podwyższył ceny albo przestał robić zdjęcia za koszty poniżej progu opłacalności i nie psuł interesu tym , którzy pracują uczciwie i wydali majątek na sprzęt ?

Tym sprzętem co robi zdjęcia to ja bym się wstydził x_x
    Najlepiej zbierz kilku chłopaków z dzielni i porozmawiajcie z gościem "po męsku". To skandal żeby ktokolwiek mógł sam zadecydować*jakim sprzętem i za ile robi zdjęcia. Dobre wrażenie, przynajmniej z tego co widziałem na filmach, robi wjazd na zakład i mała demolka, najlepiej w obecności potencjalnych klientów. Potem możesz owym klientom podpowiedzieć że ten pan może akurat leżeć w szpitalu kiedy będą brali ślub bo często sobie nogi albo ręce łamie i wręczasz parze wizytówkę z zapewnieniem że jesteś profi i wydałeś majątek na sprzęt.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie

Ale na jaką odpowiedź liczysz? Są dwa wyjścia albo robisz świetne zdjęcia skupiasz sie na swojej osobie. Każdy kto zobaczy Twoje zdjęcia będzie wiedział, że to właśnie Ty jesteś tym fotografem któremu powierzy swój ślub. Albo piszesz donos do urzędu skarbowego, że taki owaki fotografuje śluby pobiera za to odpowiednie pieniążki i nie odprowadza od tego podatku.
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PhobosD2X Zobacz posta
    Widać że poziom niektórych wypowiedzi jest nie jak dzieci z przedszkola.
    Widać że nie idzie już NORMALNIE spytać się i usłyszeć logicznej z sensem odpowiedzi.

Wiem jak się posługiwać sprzętem. Jak chcesz kogoś obrażać to idź na forum Onetu albo WP tam się wykażesz.

Proszę zignorować mojego powyższego posta bo widzę że chyba to nie to forum...
    Jak chcesz logicznej i z sensem odpowiedzi zadaj logiczne i z sensem pytanie. Na Twoje rozterki rozwiązanie jest proste, albo robisz dobre zdjęcia i klienci z większymi budżetami przyjdą do Ciebie bo wiedzą że za psie pieniądze dostaną psie zdjęcia, albo nie robisz dobrych zdjęć i klienci nie widzą różnicy między zdjęciami Twoimi i fotoziutka z amatorskim sprzętem, wtedy z kolei są dwa rozwiązania, albo robisz wszystko żeby zdjęcia były lepsze, książki, warsztaty, dużo oglądania, albo szukasz innej branży w której będziesz się mógł realizować.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Unhappy

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Najlepiej zbierz kilku chłopaków z dzielni i porozmawiajcie z gościem "po męsku". To skandal żeby ktokolwiek mógł sam zadecydować*jakim sprzętem i za ile robi zdjęcia. Dobre wrażenie, przynajmniej z tego co widziałem na filmach, robi wjazd na zakład i mała demolka, najlepiej w obecności potencjalnych klientów. Potem możesz owym klientom podpowiedzieć że ten pan może akurat leżeć w szpitalu kiedy będą brali ślub bo często sobie nogi albo ręce łamie i wręczasz parze wizytówkę z zapewnieniem że jesteś profi i wydałeś majątek na sprzęt.
    Nikogo nie będę bił a to czy płaci od tego podatki to nie wiem
    Zdjęcia , które ja i potem oddaje zleceniodawcy są na wysokim poziome i nigdy nie oddam komuś żadnego bubla bo nie mam sumienia żeby wciskać gów** bo na takim czymś daleko się nie zajedzie.
    Muszę po prostu dalej pracować na własną opinię i renomę bo nikt nie zrobi tego za mnie i mam nadzieje że rynek sam zweryfikuje i usunie tego delikwenta tzn. zrobić to mogą jego nie zadowoleni klienci.

To by było na tyle.

Strona 58 z 66 PierwszyPierwszy ... 8485657585960 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów