Strona 54 z 62 PierwszyPierwszy ... 4445253545556 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 531 do 540 z 659

Wątek: ile za zdjęcia?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

powiem tak , nie uwierzę że ktoś rzeczowo podjął by się tematu pozycjonowania na tą frazę za "200 zł" i to jeszcze na 1 stronę , no chyba że miało by to trwać parę lat
    no comment...

Coś już napisał Awatar Rojja
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Pytanie jest na jak długo chcemy być na pierwszym miejscu. Samo wpisywanie fraz do kilkuset/tysięcy katalogów może narobić więcej szkody niż pożytku. Uważam że mniejszą łyżeczką można więcej osiągnąć, co prawda w dłuższym czasie. Ale powrót do czołówki jest bardzo długi, jeśli nie niemożliwy.
    www.robertjachim.pl - Canon 5D MK I + pasja i chęci

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

jakieś szczegóły? ile zdjęć, jakie warunki, jakie zawody, czy będziesz miał akredytację itd.

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Domyślnie

>>jakieś szczegóły? ile zdjęć, jakie warunki, jakie zawody, czy będziesz miał >>akredytację itd.

Tzn ile zdjęć to akurat bez różnicy .
    Co do akredytacji to raczej nie . Impreza otwarta . mam być głównym fotografem. Ale jak się trafi jakiś inny to nie będzie przeganiany .

To jest taka sesja bez większych zobowiązań i skomplikowanych warunków czy umów .
    Zawody różne sportowe na świeżym powietrzu .
    (już robiłem tego typu zdjęcia )

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Dalej ciężko coś doradzić, dla mnie osobiście to duża różnica czy mam obrabiać 10, 50 czy 500 zdjęć z imprezy. Ja bym ustalił (w dużym uproszczeniu) stawkę np. 100 zł/h plus za każde oddane zdjęcie np. 3 zł.

Wiadomo, że im więcej zmiennych, tym cena może się bardziej zmieniać. Jeśli np. organizator może odwdzięczyć się poleceniem Ciebie na innych zawodach, to pewnie warto troszkę zejść z ceny w ramach inwestycji w kolejne zlecenia.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

W moim wypadku to by było 1300 zł i wszystkie poprawne technicznie i wartościowe zdjęcia oddaje.
    no comment...

Domyślnie

Witam Fotografów :-)

Mam poważny problem. U mnie w małym mieście jest taki jeden "fotograf" co robi za 700 cały ślub i daje do tego 50 zdjęć 10x15. Doradźcie mi co można zrobić żeby podwyższył ceny albo przestał robić zdjęcia za koszty poniżej progu opłacalności i nie psuł interesu tym , którzy pracują uczciwie i wydali majątek na sprzęt ?

Tym sprzętem co robi zdjęcia to ja bym się wstydził x_x
    ------------------------------------------------
    :-(

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PhobosD2X Zobacz posta
    Witam Fotografów :-)

Mam poważny problem. U mnie w małym mieście jest taki jeden "fotograf" co robi za 700 cały ślub i daje do tego 50 zdjęć 10x15. Doradźcie mi co można zrobić żeby podwyższył ceny albo przestał robić zdjęcia za koszty poniżej progu opłacalności i nie psuł interesu tym , którzy pracują uczciwie i wydali majątek na sprzęt ?

Tym sprzętem co robi zdjęcia to ja bym się wstydził x_x
    Najlepiej zbierz kilku chłopaków z dzielni i porozmawiajcie z gościem "po męsku". To skandal żeby ktokolwiek mógł sam zadecydować*jakim sprzętem i za ile robi zdjęcia. Dobre wrażenie, przynajmniej z tego co widziałem na filmach, robi wjazd na zakład i mała demolka, najlepiej w obecności potencjalnych klientów. Potem możesz owym klientom podpowiedzieć że ten pan może akurat leżeć w szpitalu kiedy będą brali ślub bo często sobie nogi albo ręce łamie i wręczasz parze wizytówkę z zapewnieniem że jesteś profi i wydałeś majątek na sprzęt.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Unhappy

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Najlepiej zbierz kilku chłopaków z dzielni i porozmawiajcie z gościem "po męsku". To skandal żeby ktokolwiek mógł sam zadecydować*jakim sprzętem i za ile robi zdjęcia. Dobre wrażenie, przynajmniej z tego co widziałem na filmach, robi wjazd na zakład i mała demolka, najlepiej w obecności potencjalnych klientów. Potem możesz owym klientom podpowiedzieć że ten pan może akurat leżeć w szpitalu kiedy będą brali ślub bo często sobie nogi albo ręce łamie i wręczasz parze wizytówkę z zapewnieniem że jesteś profi i wydałeś majątek na sprzęt.
    Nikogo nie będę bił a to czy płaci od tego podatki to nie wiem
    Zdjęcia , które ja i potem oddaje zleceniodawcy są na wysokim poziome i nigdy nie oddam komuś żadnego bubla bo nie mam sumienia żeby wciskać gów** bo na takim czymś daleko się nie zajedzie.
    Muszę po prostu dalej pracować na własną opinię i renomę bo nikt nie zrobi tego za mnie i mam nadzieje że rynek sam zweryfikuje i usunie tego delikwenta tzn. zrobić to mogą jego nie zadowoleni klienci.

To by było na tyle.
    ------------------------------------------------
    :-(

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PhobosD2X Zobacz posta
    Zdjęcia , które ja i potem oddaje zleceniodawcy są na wysokim poziome i nigdy nie oddam komuś żadnego bubla bo nie mam sumienia żeby wciskać gów** bo na takim czymś daleko się nie zajedzie.
    Ale teraz to już nie wiem o co Ci chodzi?
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Strona 54 z 62 PierwszyPierwszy ... 4445253545556 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów