Strona 44 z 66 PierwszyPierwszy ... 34424344454654 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 659

Wątek: ile za zdjęcia?

Bywalec Awatar Jaca9
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Witam, też mam problem z wycena usługi a nie chciałem zaczytać nowego tematu więc się podepnę pod ten, mam do zrobienia zdjęcia z okazji 1 roku otwarcie małego hotelu z restauracja którzy głownie są nastawienia na imprezy ślubne, zdjęcia głównie reportażowe bez żadnego pozowania, czas pracy to 6h i zdjęcia tylko na płycie, ile można powiedzieć żeby nie zniechęcić ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jaca9 Zobacz posta
    Witam, też mam problem z wycena usługi a nie chciałem zaczytać nowego tematu więc się podepnę pod ten, mam do zrobienia zdjęcia z okazji 1 roku otwarcie małego hotelu z restauracja którzy głownie są nastawienia na imprezy ślubne, zdjęcia głównie reportażowe bez żadnego pozowania, czas pracy to 6h i zdjęcia tylko na płycie, ile można powiedzieć żeby nie zniechęcić ?
    Tyle, na ile wyceniłbyś "minireportaż" ślubny (tylko wesele - 18.00 do północy).

zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

2000 zł netto

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jaca9 Zobacz posta
    Cena powinna być taka ile klient zapłaci a Ty uznasz, że to się jeszcze opłaca ;-), wg mnie min. 1200 zł.

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Pytanie ile oddasz fot. Bo to powinno być wyznacznikiem ceny, wiadomo im więcej zdjęć tym więcej pracy i czasu nań poświęconych.

Bywalec Awatar Jaca9
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Rozmawiałem z panią menager i chciało by wszystkie zdjęcia jakie były by zrobione i to maja być takie dokumentalne że coś takiego miało miejsce i parę zdjęć chcieli by też na stronkę wrzucić.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

150/h plus dojazd , zdjęcia zgrane wszystkie , tu obrabiać specjalnie nie ma co i po co
    no comment...

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Za mm. nie ma sie co patrolić anie nie ma tez co zawyzac oddasz surówke i w dupie masz całą imprę

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ja bym surówki nie oddawał. Lepiej posiedzieć później trochę nad tymi fotkami (chociaż jakiś presecik do wszystkich stworzyć i porozciągać histogramy), oddać ładnie przygotowane zdjęcia, ale wziąć więcej kasy. Wtedy klient będzie zadowolony i nie pożałuje wydanych pieniędzy. Moim zdaniem cena 2000 zł jest ceną wyjściową do negocjacji. Jeśli zależy im na byle jakiej surówce, to za te 1000-1200 zł mogą sobie kupić kompakta i sami popstrykać.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nie miałem na myśli surówki , można poprawić podstawowe rzeczy , ale tu nie ma co rzeźbić bo nikt na to nie zwróci uwagi i strata czasu ogólnie , zwłaszcza przy 100-200 zdjęciach.
    no comment...

Strona 44 z 66 PierwszyPierwszy ... 34424344454654 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów