Strona 27 z 66 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 659

Wątek: ile za zdjęcia?

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

Przeczytałem cały wątek i mam mieszane odczucia w stosunku do tego co piszecie. Z jednej strony trzeba sie cenić, a z drugiej przez rok,dwa,trzy robi za free... padła teznazwa forum fotografów slubnych... niechce tutaj wywoływać wojenki, ale nie tak dawno zostałem poproszony przez pare młodą o porobienie zdjęć.
    Podzszedłem do tego fair (tak uważam) i powiedziałem że nie zrobie im zdjęc gdyż najzwyczajniej jestem w tym cienki i że mogę robić jako drugifotograf i tyle. Poleciłem im to FFŚ no i wybrali sobie jakiegoś tam fotografa któy plasował się dość wysoko w ocenach. Dzień Ślubu nadszedł... fotograf wiedział żę bede robił foto, nawet miło sobie z nim pogadałem itp... potem oczekiwanie, po tygodniu wysłałem PM chyba 250 fotek w wersji elektronicznej po obróbce. PM bardzo zadowolni (w mojej opinie nawet fajne ujęcia wyszły choć ograniczył bym ten zbiór do max 180) Po kolejnym miesiącu przyszły zdjęcia od fotografa z FFŚ i wówczas... szczenka mi opadła... na każde 50 zdjęć dobre było może z 5 :-(... PM powiedzieli wprost że załują że wzieli fotografa ślubnego, a nie mnie. Ku mojej pamięci fotograf w W-wie zgarnął coś koło 3k. Troche mi się głupio zrobił i niezręcznie, ale cóz człowiek się uczy całe życie. Teraz polecili mnie dalej i prawdopodobnie zrobie zdjęcia po kosztach dojazdu i małego napiwku i tyle. Nie mam zamiaru odgrywać fotografa Pro-pro-Super-Ultra itd. Natomiast odrazu móie im że bardzije moge być jako drugi fotograf.

To tyle wstępem co do FFŚ i tym podobnym - tak naprawdę nigdy nie wiadomo na co się trafi.
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mgtan Zobacz posta
    Nie mam zamiaru odgrywać fotografa Pro-pro-Super-Ultra itd. Natomiast odrazu móie im że bardzije moge być jako drugi fotograf.
    A dlaczego!? Jeśli zrobiłes dobre zdjęcia, to jestes profi. Uwierz w siebie, bierz wszystko co masz najlepsze i rób. Zdjęcia się liczą, najpierw. Żaden najlepszy nawet aspekt techniczny, nie zastapi "tego czegoś", co w zdjęciu najwazniejsze i niezależne od sprzętu.
    Przynależnośc do "grupy królika" i jasne stałki w plecaku, to nie jest wyznacznik profesjonalizmu. Popatrz na strony tutejszych "profi" i na zdjęcia, ktore mają wstawione, jako te "najlepsze". Od klepania, ze taka stalka jest lepsza od takiej, człowiek sie nie staje dobrym fotografem. Mam wrażenie, że dałeś się zmanipulować, czytając temat "Sprzet do ślubów", w którym podstawowym, lansowanym pogladem jest, że żeby robic zdjęcia na ślubach, trzeba posiąść umiejętności magiczne.
    Skoro młodzi Cię wybrali na podstawie Twoich zdjeć, uznali że sie nadasz, chcą Ci zapłacić, to bierz ile chcą Ci zapłacić i rób zdjęcia najlepiej jak potrafisz. Staraj się, żeby nie wyszły kiczowato i bedzie dobrze. Trochę wiary w siebie! Zawsze, jeśli ewidentnie spieprzysz, możesz oddać zdjęcia i zrezygnowac z wynagrodzenia.
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 27-02-2010 o 12:20
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    a to ze z FFŚ trafila sie osoba jaka sie trafila to coz , zdjec nie widzialem nie bede ocenial , para mloda decyduje w tym wypadku
    wiesz trafiła jaka się trafiła, ale z racji że to osoba z czołówki tego FFŚ to miałem jakieś tam oczekiwania, ale naprawde nie było nad czym się zachwycać po za góra 10 zdjęciami z całego ślub party i pleneru. Błedny WB, kadry naprawde przeciętne, spodziewałem się że zobacze jakieś conajmniej efekty dobre a to co zobaczyłem, równie dobrze jak bym wam pokazał jako swoje byście zrobili wątek na 100 stron jakie to bezimienne.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

jesli mozesz podeslij mi na pw kto to byl , bo az jestem ciekaw kto z czolowki nie spisal sie

nie ma cudu zeby z calego slubu nawet 50 zdjec bylo oryginalnych innych , to nierealne , na caly material sklada sie cala masa roznych rzeczy
    no comment...

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Chyba niektorzy sie nieco zapomnieli w tym watku. Do oceniania prac forumowiczow jest wyznaczone inne miejsce.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Czacha, mógłbyś to przenieść do mojego wątku zamiast kasować?
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

wybacz ale niech to pozostanie w mojej opini. Nie chce tutaj wywoływać wojny. Ja jestem amatorem i nie wypada mi profi krytykować ... on z obozu żółtych był...i tu jest pies pogrzebany heheh

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

a kto tu mowi o wojnie , to ze uzywan nikona dla mnie znaczenia nie ma , ot bylem ciekaw po prostu
    no comment...

Domyślnie

z Nikonem to żarcik był taki że z inego obozu był choć Body mają fajne no 14-24 2.8 :-)

Dopiero zaczyna Awatar Boobsoon

Domyślnie

moze ktos mi powie ilw krzyknac za zrobienie fotek dla 100 par butow na strone sklepu obowniczego. wytyczne sa astepujace:

-zdjecia beda robione w studio firmy " x " a wiec lampy i tlo nie sa moje, jedynie moj aparat i moje umiejetnoci do tego moja ewentualna korekta w ps
    -ow firma " x " otrzymala zlecenie od klijenta na zrobienie strony www i sfocenie owych butow

wsumie to chyba wszystko. czekam na jakies wypowiedzi. pzdr
    50D + grip + 17-40 L + speed light 580II ex ....
    ps. wsumie to sprzęt skradziony ;( zbieram od nowa !

Strona 27 z 66 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów