Strona 26 z 66 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 659

Wątek: ile za zdjęcia?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    Kiedyś tutaj na forum ktoś wspomniał coś o fotografie z Warszawy który robił ślubniaki dla "warszawki" (adwokaci, lekarze itp.) i kasował ponad 10 tys. zł. Z tym, że robił raz na miesiąc.
    nie widze w tym nic zlego. wazne zeby obie strony byly zadowolone.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez kubaj Zobacz posta
    c80

masz racje nie pojmuje tego terminu
    dla mnie wiekszosc warszawskich mieszkancow to naplywowi pracownicy

a nowobogacka elita to kupuje sobie domek na wsi i nie zniza sie do poziomu miejskiego
    jest elita i elita, domki i apartamenty. generalnie dziwny watek. robcie swoje i zycze Wam byscie byli za to godziwie wynagradzani. reszta to pozory.
    Ostatnio edytowane przez luft ; 03-12-2009 o 00:53 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubaj Zobacz posta

pozdrawiam wszytskich co za 600pln mluca wieczorami kg rawow
    coś cię boli...?? Kazdy sobie krzyczy ile uważa, a jesli ktoś chce robić z Bóg zapłać to jego sprawa..:wink:

Zablokowany

Domyślnie

zawsze można zadzwonić do menagera jakiejś gwiazdy-umówić się na sesję-zapłacić-sprzedać zdjęcia-i lansować się -oczywiście będą się też chwalić Ci którym sie zrobiło zdjęcia-"a nam robił sesję ten fotograf co robił ..."

Dopiero zaczyna

Domyślnie

podłączę się do wątku

Dostałem zlecenie na jakieś 2000 zdjęć z firmy która sprzedaje produkty sanitarne, kanalizacyjne itp...głównie to małe elementy jak zawory, uszczelki do rur, syfony. Jest to firma w moim mieście. Dobrze prosperująca. Mają namiot bezcieniowy bo już jakiś fotograf im robił zdjęcia wcześniej. Zdjęcia będą tylko na stronę internetową, w rozdzielczości nie większej niż 800x600. No i oczywiście zapytali mnie ile bym chciał za to zlecenie? Fotografuję od jakiś 2 lat, w sumie to moje pierwsze takie zlecenie pomijając jedno wesele i chrzciny. Czy wziąć określoną kwotę za zlecenie czy lepiej od zdjęcia? I podstawowe pytanie ile ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Chyba nawet w tym wątku przeczytałem kiedyś, że 3zł to minimum. Ale sam wyceń na ile cenisz swój czas, sprzęt itp.

Coś już napisał
    Miasto
    Kielce (okolice)

Domyślnie

Witam.

Odświeżając temat - przymierzam się do wykonania zdjęć dla pewnej instytucji państwowej. Zdjęcia to ogólnie przyroda, widoczki i krajobrazy. Jak do tej pory robiłem jedynie zdjęcia do katalogów itp, gdzie ceny są ustalone przez firmę. Jednakże to zlecenie jest o tyle specyficzne, że projekt trwał będzie od marca 2010 do października 2010.
    Całość wygląda tak: 8 - 10 wypadów terenowym autem w krzaki (o różnych porach dnia i nocy) i męczenie puszki do bólu, a później po roku muszę razem z prawami autorskimi sprzedać zdjęcia w ilości 60 sztuk (po 15 z każdej pory roku) do użycia w drukowanej publikacji.

Teraz moje pytanie - ile zakrzyknąć za taką przygodę?

Sprawa pilna, gdyż jutro muszę się określić a dowiedziałem się dziś.

Pomocy koledzy i koleżanki.
    6D, 5DII, 50D, S35 1.4, S24 1.4, C85 1.8, C50 1.4

[B]Sprzedam Samyang 8mm

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

10 wypadow po ile godzin ? conajmniej 100-150zl/h stawke bym przyjal + sprzedaz zdjec , praw autorskich nie sprzedaz , prawa majatkowe owszem , i tu sporo zalezy od publikacji co to ma byc wiec stawka moze byc od pare stowek w gore za zdjecie
    no comment...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    i tu sporo zalezy od publikacji co to ma byc
    Instytucja państwowa - zdjęcia przechodzą do domeny publicznej
    zdRAWki
    PS powołuję się na ten artykuł, i inne u Olgierda:
    http://olgierd.bblog.pl/wpis,mapa-za...ain,39098.html
    Ostatnio edytowane przez HuleLam ; 17-02-2010 o 23:27
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

No tak , ale ida do ksiazki , do reklamy www , na kubki dla pracownikow ;] , dlatego bym sie dopytal.
    no comment...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Mnie chodzi o to, żeby autor nie zapomniał. Jeżeli instytucja powie "na książki", a potem zrobi jeszcze kubki, kalendarze, prospekty itp. - to nie będzie musiała doacać. W momencie wejścia utworu do domeny publicznej ograniczanie praw majątkowych straci sens. Prawa osobiste tak samo tyczą się utworów z domeny publicznej ... chyba.
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Strona 26 z 66 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów