Strona 14 z 66 PierwszyPierwszy ... 412131415162464 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 659

Wątek: ile za zdjęcia?

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Krystian, za 100dniówkę w moim mieście zawołałem 1200. Znaleźli za 600... dwóch fotografów

Domyślnie

dobrze, ze nie musze sie utrzymywac z fotografii, bo jak by mi przyszlo brac takie zlecenia za 600zl to bym chyba skoczyl z mostu

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krystian123 Zobacz posta
    wiecie co, powiedzialem kolezance za te chrzciny 200 zl, znamy sie kilka lat to pomyslalem, ze nie bede z niej zdzieral, no i co uslyszalem? za drogo
    No to jeśli znacie się kilka lat to powinieneś jej powiedzieć, żeby nie obrażała Cię takimi stwierdzeniami ... ile dla niej byłoby ok (200 zł dla niej?). Ludzie pod deklami mają różnie ... a np. dzisiaj za godzinę roboty mechanika samochodowego z kilkoma drobiazgami (wymiana urwanych szpilek w piaście i nakrętek kół, przeczyszczenie piast, demontażem kół itp.) zapłaciłem 170 zł. I co ... też miałem powiedzieć drogo ?
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

wiecie co, powiedzialem kolezance za te chrzciny 200 zl, znamy sie kilka lat to pomyslalem, ze nie bede z niej zdzieral, no i co uslyszalem? za drogo
    Tym samym chyba oceniła poziom Twoich prac,albo...
    25 grudnia robić zdjęcia za półdarmo to trochę też brak szacunku dla świąt i dla Ciebie-przynamniej tak bym to odebrał w stosunku do siebie.
    No,chyba,że to dobra koleżanka;-)

Dopiero zaczyna Awatar Pasik
    Miasto
    Puszczykowo/Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    zmieniłem.. zerknijcie czy teraz pasuje?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

teraz to już z górki pójdzie

ale czy dobrze rozumiem? zdjęcia zrobiłeś PRZED dogadaniem ceny?

Już lepiej..przynajmniej można przeglądać.
    Wyrzuciłabym 1/3 zdjęć jeszcze, ale to moje odczucie

Mam taką nadzieję...
    Zdjęcia zrobił AM, tak przed dogadaniem bo czasowo musiałam wyrobić z innymi zajęciami.
    Potem pół tygodnia stoi mi sprzęt w chałupie, a dzieci potykają się o softboxy:P
    pozdr.Pasik

Domyślnie

Tym samym chyba oceniła poziom Twoich prac,albo...
    albo myslala, ze zrobie za darmo, albo ma innego "fotografa" czyt. jelenia, albo....?
    trudno powiedziec, z tego co wiem moje fotki jej sie podobaja, polecala mnie kilka razy.

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marceliwroc Zobacz posta
    ...W innych rejonach Polski tej jest tak ciężko ?
    Narazie robię za darmo (jutro ostatni ślub), ale jakbym na tą chwilę brał tyle co Ty za takie pakiety (1200zł bez odbitek) to bym musiał skakać ze szczęścia. Przez ostatnie miesiące udało mi się porozmawiać o cenach z kilkoma ludźmi: kiedy mówiłem (żartobliwie) o 800zł to słyszałem "sporo", kiedy mówiłem (trochę mniej żartobliwie) 1000-1200zł to słyszałem duuużo, bardzo duuużo, kiedy mówiłem (bez żartów) minimum 1500zł to najczęściej słyszałem, że tyle to jest bez sensu płacić itd lub nie słyszałem już nic, ale za to oczy rozmówcy mówiły wszystko, czyli "chyba cię chłopie [cenzura]".
    Mam tylko nadzieję, że jak już wejdę w ten rynek to uda mi się w nim nieco zamieszać, bo przecież do odważnych świat należy Tylko, żebym później nie żałował
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

No to czego się spodziewasz mówiąć kwotę jeśli sam w swoim regionie przyzwyczajasz ludzi do "Narazie robię za darmo".

Jeden z drugim przed ślubem liczy na właśnie takich pseudofotografów. człowieku, to jest tylko i wyłącznie wina takich ludzi jak Ty, ze ludzie przyzwyczaili się do pstrykaczy na ślubie za max. 500 pln.

albo myslala, ze zrobie za darmo, albo ma innego "fotografa" czyt. jelenia, albo....?
    trudno powiedziec, z tego co wiem moje fotki jej sie podobaja, polecala mnie kilka razy.
    Tak to właśnie jest ze znajomymi, wydaje im się, że jak mają Cię w znajomych na NK to z piskiem radości pobiegniesz fotografować nowonarodzone bachorki, śluby, urodziny cioci i co tam jeszcze. Później obraza majestatu jak powiesz hola, hola, mój sprzęt kosztuje i musi na siebie zarabiać.

Swoją drogą, oglądałem Twoją galerię, mógłbyś spokojnie krzyknąć 500pln. Za 200pln to deprecjonujesz cholernie swoje fajne zdjęcia.
    Ostatnio edytowane przez Troyan ; 13-11-2009 o 10:45
    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Troyan Zobacz posta
    Później obraza majestatu jak powiesz hola, hola, mój sprzęt kosztuje i musi na siebie zarabiać.
    Też bym się obraził na takie dictum. Co innego "to jest moja druga praca, ja tak zarabiam na masło do chleba" .
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Jest i drugi koniec kija. Podobno w Warszawie jest gościu który w miesiącu obskakuje mało ślubów, ale za to cenę ma powyżej 10 tys. zł, pstryka dla "warszawki". Trzeba się cenić - odpowiednio do jakości wykonanej pracy.

Strona 14 z 66 PierwszyPierwszy ... 412131415162464 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów