Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
gdzieś czytałem że sejm zamierza wprowadzic podatek od sesji TFP ( bo tak nazywa sie te darmowe sesje )
podstawa do naliczenia podatku będzie cennik ZPAF
czyli zrobisz za darmo a zapłacisz podatek tak jakbyś zrobił to ... za 1500
jak to przeczytałem to pomyślałem .... popieprzony kraj
ale jak czytam ten wątek to jestem 1000 % za
Heh, szybko się wyleczyłem z obiekcji szczypania się i prób zrozumienia, że Młodzi tyle oszczędzali, a tyle kosztów związanych przecież jest z weselem itd itp, a potem po rozliczeniu imprezy za kilka stówek zobaczyłem syfiaste nagranie kamerzysty, który zainkasował 2400 PLN
Sorry, Młodym pokazuję zdjęcia, jak się podobają to trzeba zapłacić.
5D + grip + 50D + grip + C 70-200IS/2,8L + C 35/1,4L + C85/1,8 + C17-55/2,8 + 580 EX II + 430EX + slikpro330dx
jak juz pisali , podziekowac i odprawic z kwitkiem
w tym roku mam cene za slub 2500 zl , powoli pojawiaja sie zainteresowani , jakos nie placza ze to drogo czy cos po tym jak zobacza fotki
wole miec 10 klientow konkretnych i sensownych , niz 20 za 1500 zl byle ich miec , bo oni tyle chca dac i koniec kropka
wiadomo , jedni moga sobie pozwolic na brak klientow w sezonie a inni musza wyzyc itd i sila rzeczy schodza z ceny np
no comment...
No i zawsze lepiej zrobić jeden ślub za 3k niż 2 za 1,5.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Ja wszystko rozumiem, tzn. staram się zrozumieć. Ale społeczeństwo musi zostać w jakiś sposób uświadomione, że fotograf jest jedną z ważniejszych osób - bez fotografa z pamiątki ni chu chu.
Może PM powinna czekać na zdjęcia tak z 3-4 tygodnie, przy odbiorze by się rzucali, że długo musieli czekać, a w odpowiedzi by usłyszeli, że tyle czasu wszystko zajmuje i nie da się na to nic poradzić :-D
Wtedy teoretycznie wyszła by przeciętna (nie średnia krajowa) pensja za miesiąc roboty![]()
Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.
No dobra idąc tym tropem pomyśl ile kasuje za 40min pitolenia organista w kościele do tego dolicz sobie jego świątobliwość . Aby było ciekawiej to policz sobie ile kasuje trzech czasem czterech grajków że nie wspomnę już o dedykacjach i innych napiwkach, przecież imprezkę można by zrobić przy jakimś odtwarzaczu obsługiwanym przez jakiegoś stryjecznego paciotka ,było by taniej.
A wracając do grajków oni zawsze mają czas aby sobie coś tam na ruszt wrzucić czy szkiełko wychylić itd.
EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,
Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem