Strona 10 z 66 PierwszyPierwszy ... 891011122060 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 659

Wątek: ile za zdjęcia?

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lulu1988 Zobacz posta
    Może macie jakieś własne sposoby na takich skąpców?
    Tak, uprzejme podziękowanie za poświęcony czas i życzenie zalezienia fotografa o stawkach bardziej odpowiadających. Jeżeli klienta nie stać na Twoją usługę to znaczy że to nie klient dla Ciebie.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Proszę powiedzcie, że nie jestem sam... :]
    Czy Wy też podczas rozmów z różnymi osobami przeważnie słyszycie, że 800-1000zł to jest dużo kasy za fotografa , a słysząc 1500zł to by do wariatkowa wysłali?
    Ja tam wcale się nie dziwię. Popatrz na to okiem laika, który nie wie ile to jest pracy. Widzi tylko kilka godzin pstrykania i efekt finalny. W sporej części kraju na 1500 złotych ludzie pracują cały miesiąc, a tu co za to dostajesz? Albumik i odbitki ;-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dariuszpicasso Zobacz posta
    . Ja osobiscie foce wszystkich i wszystko za free .
    gdzieś czytałem że sejm zamierza wprowadzic podatek od sesji TFP ( bo tak nazywa sie te darmowe sesje )

podstawa do naliczenia podatku będzie cennik ZPAF
    czyli zrobisz za darmo a zapłacisz podatek tak jakbyś zrobił to ... za 1500

jak to przeczytałem to pomyślałem .... popieprzony kraj

ale jak czytam ten wątek to jestem 1000 % za

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Krakowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Ja tam wcale się nie dziwię. Popatrz na to okiem laika, który nie wie ile to jest pracy.....
    Heh, szybko się wyleczyłem z obiekcji szczypania się i prób zrozumienia, że Młodzi tyle oszczędzali, a tyle kosztów związanych przecież jest z weselem itd itp, a potem po rozliczeniu imprezy za kilka stówek zobaczyłem syfiaste nagranie kamerzysty, który zainkasował 2400 PLN
    Sorry, Młodym pokazuję zdjęcia, jak się podobają to trzeba zapłacić.
    5D + grip + 50D + grip + C 70-200IS/2,8L + C 35/1,4L + C85/1,8 + C17-55/2,8 + 580 EX II + 430EX + slikpro330dx

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Proszę powiedzcie, że nie jestem sam... :]
    Czy Wy też podczas rozmów z różnymi osobami przeważnie słyszycie, że 800-1000zł to jest dużo kasy za fotografa , a słysząc 1500zł to by do wariatkowa wysłali?

Nie wiem jak tłumaczyć ludziom, że te 1500zł to jest minimum, aby w miarę godnie egzystować. Może macie jakieś własne sposoby na takich skąpców?
    jak juz pisali , podziekowac i odprawic z kwitkiem

w tym roku mam cene za slub 2500 zl , powoli pojawiaja sie zainteresowani , jakos nie placza ze to drogo czy cos po tym jak zobacza fotki

wole miec 10 klientow konkretnych i sensownych , niz 20 za 1500 zl byle ich miec , bo oni tyle chca dac i koniec kropka

wiadomo , jedni moga sobie pozwolic na brak klientow w sezonie a inni musza wyzyc itd i sila rzeczy schodza z ceny np
    no comment...

Miasto
    wawa

Domyślnie

No i zawsze lepiej zrobić jeden ślub za 3k niż 2 za 1,5.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Popatrz na to okiem laika, który nie wie ile to jest pracy.
    Ja wszystko rozumiem, tzn. staram się zrozumieć. Ale społeczeństwo musi zostać w jakiś sposób uświadomione, że fotograf jest jedną z ważniejszych osób - bez fotografa z pamiątki ni chu chu.
    Może PM powinna czekać na zdjęcia tak z 3-4 tygodnie, przy odbiorze by się rzucali, że długo musieli czekać, a w odpowiedzi by usłyszeli, że tyle czasu wszystko zajmuje i nie da się na to nic poradzić :-D
    Wtedy teoretycznie wyszła by przeciętna (nie średnia krajowa) pensja za miesiąc roboty
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Miasto
    wawa

Domyślnie

Może PM powinna czekać na zdjęcia tak z 3-4 tygodnie
    Tiaaa. W tym roku miałem w umowach 60 dni roboczych, w przyszłym będę miał 90.

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

Ja tam wcale się nie dziwię. Popatrz na to okiem laika, który nie wie ile to jest pracy. Widzi tylko kilka godzin pstrykania i efekt finalny. W sporej części kraju na 1500 złotych ludzie pracują cały miesiąc, a tu co za to dostajesz? Albumik i odbitki ;-)
    No dobra idąc tym tropem pomyśl ile kasuje za 40min pitolenia organista w kościele do tego dolicz sobie jego świątobliwość . Aby było ciekawiej to policz sobie ile kasuje trzech czasem czterech grajków że nie wspomnę już o dedykacjach i innych napiwkach, przecież imprezkę można by zrobić przy jakimś odtwarzaczu obsługiwanym przez jakiegoś stryjecznego paciotka ,było by taniej.
    A wracając do grajków oni zawsze mają czas aby sobie coś tam na ruszt wrzucić czy szkiełko wychylić itd.
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Bywalec Awatar rycerz
    Miasto
    W.

Domyślnie

Ale społeczeństwo musi zostać w jakiś sposób uświadomione, że fotograf jest jedną z ważniejszych osób - bez fotografa z pamiątki ni chu chu. Może PM powinna czekać na zdjęcia tak z 3-4 tygodnie, przy odbiorze by się rzucali, że długo musieli czekać, a w odpowiedzi by usłyszeli, że tyle czasu wszystko zajmuje i nie da się na to nic poradzić :-D
    ale nie ważniejsza od PM ??
    z dłuzszym czasem oddawania zdjec to czasem fajny pomysł, ale oczywiscie wiesz o tym,ze większośc ludzi chce wszystko na wczoraj?
    Ostatnio edytowane przez rycerz ; 23-10-2009 o 21:54

Strona 10 z 66 PierwszyPierwszy ... 891011122060 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów