Zobacz wyniki ankiety: Czy wg Ciebie cyfrowy średni format zaniknie?

Głosujących
187. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 54

Wątek: Koniec średniego formatu?

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Co do 50D to jednak nie jest taka jednoznaczna sprawa. Z niektórych szkieł da się wyciągnąć sporo więcej niż z 40D czy 30D (porównywałem bezpośrednio u siebie). Jestem może odosobniony ale ja uważam, że ta matryca ma jednak spory potencjał. Wydaje mi się, że realnie jeszcze pewien zapas jest. Natomiast marketingowo jest ogromny - bezkresny nieomal .
    Co do średniego to sądzę, że jest pole do popisu zarówno w kwestii powiększania matryc jak i polepszania technologii czy zwiększania bez większego bólu ilości pikseli.
    Padło tu jeszcze jedno stwierdzenie "plastyka" obrazu - to w średnim nie jest sprawa magicznej jakości pikseli (choć CCD ma swoje zalety) ale przede wszystkim fizycznie większego rozmiaru matrycy i co za tym idzie (skracając) innego rozkładu GO.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 04-07-2009 o 00:44
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów