Pokaż wyniki od 1 do 10 z 67

Wątek: zamiana 400D na... (50D ? 5DII? )

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylwester Samluk Zobacz posta
    Wiesz co może pójdź do sklepu przymierz szkiełka Canona np. 50mm f/1.4 i popstrykaj oceń, moze Twój Tamron dostał luzów?
    Ale tamron w tej chwili bardzo dobrze działa na 400D. Co śmieszniejsze niezależnie od odległości czy ogniskowej, a na 50D tak świruje. Serio, dobija mnie to. W przypadku 50D nie do wyregulowania sprawa

Cytat Zamieszczone przez CeErIOiKs Zobacz posta
    Co do reszty to nie odczułem dolegliwości o których piszesz, ale tez nie mam takich szkieł by móc cos doradzić...
    Mnie niestety nie stać na lepsze szkła, ale mimo wszytsko te powinny dobrze działać.. Może po prostu wadliwy aparat...

Cytat Zamieszczone przez klosz007 Zobacz posta
    - do automatycznego balansu bieli też mam zastrzeżenia - zupełnie nie wiem od czego to zależy - raz jest dobry, raz zdjęcia za niebieskie, raz za czerwone. Generalnie nie przejmuje mnie to bo i tak robię w RAW a potem ustawiam wg. upodobania w LR (fakt, gdybym używał do tego DPP to bym się zamęczył - niestety nie trawię logiki tego programu)
    W tym programie nie ma logiki, ale mimo wszystko najbardziej mi pasuje ze wszystkich których używałem. WB to nie taki straszny problem, ale... Sprawa bardzo prosta do wyregulowania, ale trochę irytująca biorąc pod uwagę ze X lat starszy i "słabszy" model lepiej sobie z tym radzi Mimo wszystko dzięki. Może kiedyś to naprawią.

- temat AF Servo w 40D/50D był szeroko dyskutowany - niestety nie jest to AF z 1Ds mk3 i jak dla mnie fotografowanie ptaków w locie za pomocą tych puszek to nie bułka z masłem (za wyjątkiem prostych sytuacji typu ptak na błękitnym niebie). Natomiast nie słyszałem też żeby ktoś twierdził, że AF z xxxD jest lepszy od tego w xxD...
    Niestety mam wrażenie że w niektórych sytuacjach i ustawieniach ten z 400D działał lepiej, ale może to tylko moje urojenia Co prawda 50D przy AF ustawionym na punkt centralny jest niemalże bezbłędny, co przy 400D zależało od szczęścia... Albo trafił, albo nie. Pół na pół. No cóż... Dzięki

A na koniec to sprawdź dobrze tego Tamrona 17-50 bo być może on jest przyczyna problemów z BF/FF i ogólnie z AF.
    Tak pewnie będę musiał zrobić. Ale czemu z 50D działa do kitu, skoro przy 400D nie miał większych problemów? Dziwnie mi się to wydaje.

Cytat Zamieszczone przez remol71 Zobacz posta
    Ad 3.
    Wyświetlacz mało mnie obchodzi, traktuję go czysto kontrolnie do badania przepałów i histogramu. Jego jakość w sensie "artystycznym" jest mi obojętna.
    I o to właśnie chodzi, ale w sumie wolałbym, żeby zdjęcia wyglądały w miarę realnie.. Skoro analogiem dałem radę robić zdjęcia i do samego końca procesu nie widziałem czy wyszło, czy też nie, to i to przeżyję W sumie wyświetlacz to dla mnie żaden problem. Bardziej martwię się tymi sprawami związanymi z AF...

Cytat Zamieszczone przez remol71 Zobacz posta
    Morał z bajki prosty - lepiej wsadzić kasę w szkiełko.
    Amen.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Z tego opisujesz to IMHO masz uszkodzoną puszkę i ja bym zalecał wizytę w serwisie. Szczególnie w kontekście tego co piszesz o AF.
    Mam niestety podobne wrażenie... To pozostaje mi komis (o ile pamiętam w W-wie na Żytniej?) i rok czekania, aż przyślą sprzęt spowrotem?
    Ostatnio edytowane przez yooli ; 18-08-2009 o 10:04

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów