Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 67

Wątek: zamiana 400D na... (50D ? 5DII? )

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Question zamiana 400D na... (50D ? 5DII? )

Jak w temacie,mam zamiar wymiany sprzetu,posiadam 400d i zastanawiam sie czy jest sens wymiany na 50 d lub 5d mkII.Jak jest sens to proszę powiedzcie mi co kupić.Posiadam obiektyw 10-22 Canona oraz EF 24-70mm f/2.8 L USM
    czekam od was na info

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Obydwa obiektywy, które masz będą pracować z 50D. Z 5 D tylko 24-70. To 1 argument. Drugi za różnicę pomiędzy 50D a 5DMkII kupisz całkiem niezłą L-kę!

Domyślnie

3 argument. dopoki sam nie dowiesz sie czy jest sens i dlaczego to nie wymieniaj...
    EOS 400d/BG-E3/kit/Canon 10-22 3.5-4.5/ Sigma 18-50 2.8 EX DG/Canon 70-200 F4 L/ Sigma 24-135 2.8-4.5/velbon sherpa 600r
    www.djmal.pl

Uzależniony

Domyślnie

Wymieniaj i niech twoim oczom pokaza sie nowy swiat. Zadne 50d. 5d Mk II tez nie jest parciem. 5D jest doskonale, a mity o slabym af to miedzy ksiazki. Tyle.

Początki nałogu Awatar Hellfire
    Miasto
    Koniaków

Domyślnie

Zależy do czego nowy aparat byłby Ci potrzebny. Jeśli do robienia zdjęć u cioci na imieninach i widoczków to moim zdaniem bez sensu trochę.

Początki nałogu

Domyślnie

Moim zdaniem skompletuj potrzebne Ci obiektywy, rób zdjęcia i jak sprzęt zacznie być ograniczeniem dla twojej twórczości, poszukaj takiego który te wymagania spełni. Skoro sam nie wiesz czy 50D czy 5DmkII (a to dwa zupełnie rożne aparaty do zupełnie innych zastosowań) to znaczy, że masz za dużo kasy i nie wiesz na co wydać. Lepiej kup sobie jakieś szkiełko...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomek2570 Zobacz posta
    Jak w temacie,mam zamiar wymiany sprzetu,posiadam 400d i zastanawiam sie czy jest sens wymiany na 50 d lub 5d mkII.Jak jest sens to proszę powiedzcie mi co kupić.Posiadam obiektyw 10-22 Canona oraz EF 24-70mm f/2.8 L USM
    czekam od was na info
    Nie wiem jak 5d II [nie miałem]ale 5d To shock że pytasz.Po stokroc tak.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ogolnie tak ale w Twoim przypadku nie wiadomo. Mam 350D prawie 3 lata i dopieero teraz (w sumie niedawno) dojrzalem do decyzji zmiany puszki (zrobione ponad 90.000 zdjec). Wiem czego mi brak (spot [czasmi], iso 3200 lub wiecej, innego rozkladu przyciskow). Mialem stycznosc z 30D, 40D, 20D, 5D (wypas jesli chodzi o jakosc zdjec) on i ostatnio czesciej strzelam 1D Mark III oraz 1Ds Mark III. Wiem co mi dalo by 50D lub 5D Mark II (dlatego sam sie zdecydowalem ze sobie zmienie korpus w okolicach lutego). Jestem zdecydownay na 5D Mark II ale im dluzej czytam tym ccoraz bardziej podoba mi sie 50D (wiem, wiem nie ma co porownywac FF do x1.6) Wiem czym sie roznia te puszki, wiem czego oczekiwac. Jesil nie wiesz czy zmienic - czy nie, to znaczy ze niczego Ci nie brakuje. Tak wiec zarzynaj aparat - w miedzyczasie "podepnij" sie pod kogos z aparatem xxD albo xD - postrzeaj, poanalizuj i zadecyduj. Jakosc zdejc sie nie zmieni z "gowna" na "zloto" (masz 2 super szkla). Lepiej sie bedzie na aparacie pracowalo. Bedzie lepszy rozklad przyciskow (nie mowie o 5D - tam zdjecia jak z bajki - naprawde). Bedzie fajniej. Ale czy w |Twoim przypadku jest sens - tego nie wiem - i nikt z nas nie jest w stanie Ci na to pytanie odpowiedziec. Musisz sam do tego "dojrzec" ja dojrzalem i zmieniam (nie mam zamiar tylko zmieniam). Jesli przejdziesz na 5D to 10-22 mmusi zostac sprzedany poniewaz pasuje on tylko pod xxxxD, xxxD orax xxD. 1Cydrowe body pracuja tylko z obiektywami EF - nie EF-S (a 10-22 to piekne szklo)
    Ostatnio edytowane przez mor_feusz ; 18-10-2008 o 10:45

Domyślnie

Jak masz $$ to nie ograniczaj się kup 5D II, korzystaj z dobroci technologi, ciesz się każdym zrobionym zdjęciem.

pozdrawiam
    www.fotoadam.eu
    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

JBP
    Guest

Domyślnie

Ja bym wziął 50d + jakaś fajna L-ka Ale jeżeli masz kasy dużo to 5d

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów