Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: D700 czy 5d Mk II

Awatar Qamar
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie D700 czy 5d Mk II

Witam!

Przejrzałem w miarę dokładnie forum, ale postanowiłem stworzyć nowy wątek mimo, że podobne tematy już się pojawiały. Przymierzam się do wejścia w system Canona lub Nikona. Wraz z body planuję zakup przynajmniej dwóch obiektywów, z Canona będą to zapewne 24-70 2,8L i 70-200 2,8L, z Nikona - odpowiedniki. Moje pytanie brzmi, co byście wybrali na moim miejscu? Nie mam żadnych obciążeń sprzętowych do tej pory, nie licząc starutkiego EOSa 300 z kitem. Czyli mogę wybierać dowoli z dwóch wymienionych konkurentów. Dlaczego z tych dwóch? Główny powód - zależy mi na pełnej klatce i nowym korpusie, w rozsądnej cenie są w zasadzie tylko te dwa aparaty. Nie zajmuję się fotografią ślubną za to potrzebuję dobry sprzęt na dwumiesięczną wyprawę do Azji. Jeśli chodzi o tematykę zdjęć - w moim przypadku przede wszystkim krajobrazy, architektura, może trochę reportażu, na co dzień może jakieś portrety, trochę zwierząt w akcji, zdecydowanie odpada studio, ślubami i tego typu imprezami także się nie zajmuję. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i porady.
    Pozdrawiam
    Qamar

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Świdnik

Domyślnie

Puszka to chyba lepiej coś z 1DmkIII lub D3.To idealne puszki na takie wyprawy i na przyszłość(minus u canona to niepełna klatka ale odrobine tańszy od D3 za to), co do szkieł nie bedę się wypowiadał,nie mam doświadczenia ...chociaż do 200 is by się przydał
    jedynka / EF 50-1,8mkI/ 24-105f4 L/Lowepro SlingShot 200AW
    ..inne później

Awatar Qamar
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarekb17 Zobacz posta
    Puszka to chyba lepiej coś z 1DmkIII lub D3.To idealne puszki na takie wyprawy i na przyszłość(minus u canona to niepełna klatka ale odrobine tańszy od D3 za to), co do szkieł nie bedę się wypowiadał,nie mam doświadczenia ...chociaż do 200 is by się przydał
    Ech, pomarzyć dobra rzecz. Jednakże zarówno D3 jak i 1DmkIII są poza zasięgiem cenowym - w cenie body mam tutaj korpus plus 2-3 obiektywy Lkowe. Oczywiście myślę o 70-200 2,8 z ISem.
    Pozdrawiam
    Qamar

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Qamar Zobacz posta
    Witam!

Przejrzałem w miarę dokładnie forum, ale postanowiłem stworzyć nowy wątek mimo, że podobne tematy już się pojawiały.
    To nie rób tak więcej...
    Punkt 3. Regulaminu się kłania.

http://canon-board.info/showthread.php?t=46725
    http://canon-board.info/showthread.php?t=4044

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów