Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Problem z odtwarzaniem filmow nagranych Canonem IXUS 110 IS

Ruprecht61
    Guest

Domyślnie Problem z odtwarzaniem filmow nagranych Canonem IXUS 110 IS

Witam,
    kupilem sobie Canona IXUS 110 IS, nagralem nim troche filmow w najwyzszej rozdzielczosci, i mam problemy z ich odtworzeniem Na aparacie chodza bez problemu, a po zrzuceniu na compa juz nie bardzo: jakby chcialy a nie mogly. Pierwsza klatka sie pojawia, a potem stoi, albo cos tam mignie itp. Probowalem na innym compie - to samo. Potrzebuje jakis konkretny player do odtwarzania tych filmow?
    Moze ktos potrafi pomoc?
    Dzieki,
    Ruprecht

mig25
    Guest

Domyślnie

Instalowałeś orginalnego QuickTime'a ? W nim powinno być normalnie : http://www.apple.com/quicktime/download/

Domyślnie

Do filmów HD trzeba mieć niezły komputer. Przeciętny się nie wyrabia i dlatego gubi klatki i wygląda o bardziej jak pokaz zdjęć niż film.

mig25
    Guest

Domyślnie

Do 1080p to się zgodze ( rekomendowany przez Canona to dwurdzeniowy 2,8GHz) ,ale 720p to już spokojnie 1,8Ghz jednordzeniowy starcza. Wg mnie to problem kodeków (oczywiście nie wiem jaki kolega ma komputer ,ale zakładam ,że spełnia wymagania )
    Ostatnio edytowane przez mig25 ; 28-04-2009 o 08:06

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mig25 Zobacz posta
    Do 1080p to się zgodze ( rekomendowany przez Canona to dwurdzeniowy 2,8GHz) ,ale 720p to już spokojnie 1,8Ghz jednordzeniowy starcza. Wg mnie to problem kodeków (oczywiście nie wiem jaki kolega ma komputer ,ale zakładam ,że spełnia wymagania )
    Możesz rzeczywiście mieć rację. Pisałem mając na myśli pełne HD i własne doświadczenia na tym polu.

Ruprecht61
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mig25 Zobacz posta
    Instalowałeś orginalnego QuickTime'a ? W nim powinno być normalnie : http://www.apple.com/quicktime/download/
    Dzieki,
    zainstalowalem nowego QuickTime'a, ale problem pozostal: po dwoch sekundach obraz sie zatrzymuje, tylko dzwiek leci dalej. Chyba rzeczywiscie mam za slaby komputer
    Mam kupionego 4 lata temu Pentium 4 - 2,6 GHz, 512 MB DDR 333 MHz. Za slaby, co ?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polanin Zobacz posta
    Do filmów HD trzeba mieć niezły komputer. Przeciętny się nie wyrabia i dlatego gubi klatki i wygląda o bardziej jak pokaz zdjęć niż film.
    Możesz sprecyzować co rozumiesz pod słowami "niezły" i "przeciętny" odnośnie komputerów i HD?

Cytat Zamieszczone przez Ruprecht61 Zobacz posta
    Dzieki,
    zainstalowalem nowego QuickTime'a, ale problem pozostal: po dwoch sekundach obraz sie zatrzymuje, tylko dzwiek leci dalej. Chyba rzeczywiscie mam za slaby komputer
    Mam kupionego 4 lata temu Pentium 4 - 2,6 GHz, 512 MB DDR 333 MHz. Za slaby, co ?
    Wg mnie za słaby... ale najważniejsza tu jest karta graficzna. Upgrade do jakiejś mocnej, pasującej do twojej płyty głównej zapewne dużo by dał. No i dobrze by było gdyby monitor obsługiwał rozdzielczości HD (720p = 1280x720 ; 1080p = 1920x1080).
    Ostatnio edytowane przez Vitez ; 28-04-2009 o 16:01 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Alex

Domyślnie

Ja bym popytał znajomych o jakieś zgodne ale za to niepotrzebne im kości RAM-u. Może rozbudowa pamięci da jakąś poprawę małym kosztem.
    Na dłuższą metę zbierałbym na mocniejszy komputer.

mig25
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    No i dobrze by było gdyby monitor obsługiwał rozdzielczości HD (720p = 1280x720 ; 1080p = 1920x1080).
    Ten warunek akurat do płynnego odtwarzania konieczny nie jest. Ale tak jak piszą poprzednicy RAM ( zwlaszcza ,ze to DDR333 a nie chociaz 400 i karta grafiki).... Ale trzeba tez pamietac ,ze to 720p , gdzie wymagania sa troche jakby mniejsze... Wg mnie to trudno powiedziec , czy da rade czy nie

Ruprecht61
    Guest

Domyślnie

Te filmy przegladalem z dysku zewnetrznego (to pewnie tez troche spowolnilo), a po zrzuceniu na dysk komputera, odtwarzanie jakby sie ciut poprawilo - czyli film nie staje po dwoch sekundach ale leci dalej pokazujac co ktoras klatke, he, he...
    Czyli jednak trzeba mi nowego kompa.

Moze to nie calkiem na temat, ale moze moglby mi ktos napisac w dwoch slowach co powinien miec moj nowy komp? Jaki procesor, RAM, karte graficzna itd... Nie gram w gry wogole, ale lubie sie pobawic programami 3d, grafika komputerowa i montowac filmy.

A tak z innej beczki, czy moge te filmy teraz gdzies zaladowac by zrobic z nich chociaz pare zrzutow? Czy np. QuickTime ma taka funkcje ?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów