Co do komputera to ciężko będzie kupić coś nowego ,co nie da rady z tymi filmami
Ja mam Athlona 3000+ ,1GB Ramu ,grafike GeForce 6600 (czyli konfiguracja sprzed 4 lat) i odtwarzam pliki FullHD z SX1....
Co do komputera to ciężko będzie kupić coś nowego ,co nie da rady z tymi filmami
Ja mam Athlona 3000+ ,1GB Ramu ,grafike GeForce 6600 (czyli konfiguracja sprzed 4 lat) i odtwarzam pliki FullHD z SX1....
Świat się nie kończy na odtwarzaczu QuickTime, wypróbuj inne playerki i zrób porządek w kodekach. To też może trochę pomóc
Trudno ci doradzać jakąś konkretną konfigurację. Musisz sobie zadać jedno podstawowe pytanie : ile mam $ na komputer. Następnie poczytaj fora np.
http://forum.purepc.pl/kupic-f59/Zes...r-t247005.html
Ja zawsze przerabiam wszystkie filmy z SX1 czy innych z MOV na inne kodeki. Wtedy nie ma problemow z 1920x1080 nawet na jednordzeniowym pc ze starsza grafika. Bitrate daje wysoki, a roznica w obrazie jest niezauwazalna (w por. do MOV) Do tego mam wygodne odtwarzanie na TV LCD - ogladam sobie na XBOX'ie 360, ktory normalnie MOV'a nie ruszy![]()
ja mam tego tupy problem ze swoim sx1 ze filmu full hd po zrzuceniu ladnie wszystko idzie jednak dzwiek wyprzedza obraz o jakies 2 sekundy tez mnie zastanawia wina komputera kodekow? czy jak? szczerze nie wiem czy mam dobre kodeki jakies tam instalowalem ale czy one sie nadaja musze odinstalowac je moze ktos zna najlepsze?
Nie musisz kupować nowego kompa, to co masz wystarczy. Moja rada - odinstaluj wszystkie kodeki jakie masz, łącznie z Quick Time i zainstaluj K Lite Mega Pack najnowsze jakie jest. Wszystko pójdzie bez problemów. Sam mam Pentium 4 2,4 MHZ z kartą GF 4mx i filmy HD 720p chodzą bdb. przy obciążeniu procesora 70-80%. Do zrzutów świetny jest Crystal Player, ustalasz najpierw w opcjach katalog na screeny i na pauzie klawiszem "c" zrzucasz, klawiszem "n" przechodzisz do następnej klatki. Odtwarzacz jest prosty i genialny. Klatki zapisywane są jako jpg i mają swietną jakość w przeciwieństwie do zrzutów z menu ffdshow, które są mdłe i z innymi kolorami niż oryginał.