Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 70

Wątek: [test] SIGMA 24-70 2.8 EX DG HSM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Szczerze mówiąc nie wiem, jak robi zdjęcia Nikkor 24-70, ale po dokładnym organoleptycznym obejrzeniu stwierdzam, że to niezły plastic-fantastic, zwłaszcza w porównaniu z pancerniakiem L.
    A co ciekawego powiesz o sonowym CZ 24-70/2.8 ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MichałL Zobacz posta
    A co ciekawego powiesz o sonowym CZ 24-70/2.8 ?
    Nic nie powiem.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Nikkor lepszy...hmm, ciekawe pod jakim względem?
    Rozdzielczości, AF (wiem, wiem - to jest funkcja pary korpus/obiektyw, ale...).
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Mam pytanie, z firmowego sklepu Sigmy dostałem informacje że są dwie wersje tego obiektywu z HSM z IF i bez IF.
    Zastanawiam się czy to prawda, czesto nie podawane jest oznaczenie IF i występują w sklepach różne Sigma 24-70mm F2.8 EX DG HSM i Sigma 24-70mm F2.8 IF EX DG HSM

Coś komuś wiadomo na ten temat?

Początki nałogu Awatar piszczal
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Nie ma wersji bez wewnętrznego ogniskowania (IF)
    Wszystkie mają IF.
    aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Z (IF) był chyba starszy 28-70/2.8 Sigmy
    d.es
    onedayone - jeden dzień-jedno zdjęcie

Domyślnie

Udalo mi sie otrzymac cala kwote za sigme 24-70HSM no i zakupilem Lke 24-70. Musze powiedziec jedno, jezeli ktos nie widzi roznicy, a mialem wybrana sigme pod wzgledem ostrosci, to chyba jest slepy. Roznica w plastyce jest ogromna, sample od Cichego pokazaly tylko czesc bokehu ale jezeli tlo ma duzo zieleni i jest blizej to widac paskudne pierscienie. Lka poprotu ma miekko, poza tym jest ostrzejsza na wiekszej powierzchni kadru no i to wykonanie. Poza tym jest szybsza od sigmy. Ta sigma to jakas bzdura jest, bo za droga dla amatora i zbyt wybrakowana dla pro. Nie wiem po co wogole ja kupowalem, chyba zeby mi po serwisach i kalibracjach jezdzila, dobrze ze sklep byl solidny i nie bylo problemow. Generalnie ODRADZAM, lepiej kupic tamrona jak sie nie ma na Lke. Sigma 24-70EX DG jest przede wszytkim zolta i to dosc bardzo, poza tym okropnie flaruje na 70mm, ogolnie flaruje. No i jest mydlana na koncu, chyba ze ktos ma selekta. Mi sie zepsula przeslona wiec musialem wymienic bo naprawa nie miala sensu.

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Nie no tej Sigmy z elą 24-70 nie ma co w ogóle porównywa√ bo to jak niebo a ziemia. Sigma 24-70 to zawsze był wyjątkowo kiepski model...

Go for T28-75/2.8 - to dla tych co zastanawiają się nad tanim obiektywem w tej klasie.
    Pzdr
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Domyślnie

Co ciekawe to ten poprzedni model nie mial problemow z AF u mnie, a nowy to porazka. Szkoda ze na wlasnej skorze trzeba sie przekonywac.

Bywalec Awatar Yova
    Miasto
    B-stok

Domyślnie

Witam

Mam pytanko, czy ktoś możę bawił się tą sigma ewentualnie t28-75 na 7d? Bardzo mnie ciekawi jak te szkła radzą sobie z 18mpx, a w wątku o 7d nikt się jakoś tym nie pochwalił.

Pozdrawiam
    "Ci co potrafią robią to. Ci co nie potrafią uczą innych"
    18-35+85

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów