Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: SX1 a SX200

PL@STI
    Guest

Domyślnie SX1 a SX200

Hey
    Bylem zdecydowany na SX1 w czasach kiedy trzeba bylo za niego dac 1500, teraz, po przeczytaniu testu na dpreviev.com, gdzie stwierdzono ze absolutnie nie jest wart tych pieniedzy i warto poczekac na "kolejne" super zoomy zastanawiam sie nad nowym SX200 ktory sie pojawil.
    chce miec aparta i dobra kamere w jednym a ten ma juz HD 720, wiec zupelnie przyzwoicie.
    SX10 bylby dobry ale odpada wlasnie z uwagi na kiepskie filmy.

Pytanie brzmi czekac dalej czy sx200 to dobry wybor?

Obecnie chyba idealny bylby G1 z filmami HD ;o) no ale nie ma....

Pełne uzależnienie

Domyślnie

http://www.canon-board.info/showthread.php?t=46671
    Napisalem co i jak z tym aparatem. Wg. mnie zdecydowanie lepiej doplacic do SX1.
    No chyba, ze wielkosc SX1 jest za duza..

PL@STI
    Guest

Domyślnie

Nieeee wlasnie SX1 jest super...lezy w dloni rewelacyjnie....ale cena nie bardzo lezy ;o)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

SX200 bym wzial dla siebie od razu gdyby mial mozliwosc zoomowania w trybie video oraz poprawione kilka (wg. mnie/dla mnie) wad.
    Zdecydowanie lepiej doplacic te 600-700zl i brac SX1, bedzie mial znacznie wiecej mozliwosci, a i sama jakosc video lepsza, bo 1280x720 to nie 1920x1080. Nawet jak nie mamy w domu TV z fullHD, to na przyszlosc sie przyda lub do obrabiania np. mozna zjechac z 1080p na 1280x720 uzyskujac lepsza jakosc niz 'gotowe' 720p z SX200.

A tak wogole to ostatnio myslem nad Samsungiem WB500 kosztujacym ok 950zl nowy. Ma 720p, 10x zoom i zaczyna sie na 24mm
    Tylko sampli video cos nie moge nigdzie dorwac, znalazlem jeden ale cos slabej jakosci:/ Zreszta zdjecia tez srednie..
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 27-04-2009 o 17:44

PL@STI
    Guest

Domyślnie

A czy nie ma jakichs newsow o np. G1 zeby mieli do niego Video dorzucic? to bylby strzal w 10....
    Aaaaaale samsung/ bleeee...

tomaszolodz
    Guest

Domyślnie

A jaka różnica w jakości zdjęć między SX1 a SX200
    Bo też się zastanawiam nad kupnem i nie wiem którego brać

pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów