Dziękuję za cenne rady Postaram się zastosować do wszystkiego i zobaczę, co z tego wyjdzie, aczkolwiek najpierw wizyta w sklepie, celem zareklamowania obiektywu i pewnie wymiana na inny + wysyłka do kalibracji, znając moje szczęście Na razie mam jeden wniosek - DPP to nie jest dobre narzędzie (albo ja się tym faktycznie nie potrafię w ogóle posługiwać :/ ). Szkoda, że Canon nie ma Nikonowego odpowiednika CaptureNX2, bo tamten programik bardzo sobie cenię za możliwości i ostateczną jakość fotek, które "wypluwa".
Co do szkieł, to w planach mam jeszcze zakup Sigmy 30/1.4 (zapowiada się ostra selekcja ) i Canona 50/1.4 (w kwestii drugiego to się nieco zastanawiam, biorąc pod uwagę opinie o jego AF ) - powinny być wystarczająco ostre (przy tym budżecie, bo być może kiedyś uda się jakieś stałe eLki nabyć...)
Pozdrawiam

PS.Nie mogąc na chwilę obecną zweryfikować istotnych różnic pomiędzy RAW i sRAW, czy ktoś mógłby potwierdzić, że sRAW faktycznie jest mniej zaszumiony? (czytałem gdzieś na tym forum taką informację, tylko nie pamiętam już gdzie i kto to napisał)