Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: [polaro] makro + natura

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar polaro
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dzięki
    Musisz kupić pierścień odwrotnego mocowania o odpowiednich gwintach. Dla heliosa i kita jest to 58mm/52mm. Jednak patrząc na Twoją stopkę, posiadasz też 55-250... Nie wiem jaki to ma gwint, ale spisze się na pewno lepiej niż kit. Przy 55mm + helios pojawia się obwódka na krawędziach zdjęć. Przy większych ogniskowych problem znika. Poszukaj w necie, było o tym nie raz i nie dwa
    Pozdrawiam!

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Kolory są jak najbardziej naturalne. Jeśli dobrze oznaczyłem roślinę, był to berberys. Do mikroskopu jeszcze trochę brakuje, bo generalnie te nerwy są dość wyraźne. Dziękuję za miłe słowa i rady

Coś już napisał

Domyślnie

7. ś-w-i-e-t-n-e . Niepospolity codzienny zielony kolor liścia, kropelki.. super. 6. też niezłe. Reszta dobra Powodzenia.

Dopiero zaczyna Awatar sh4de

Domyślnie

polaro, przyszedł mi właśnie pierścień odwróconego mocowania, z obiektywem 55-250mm jest kiepsko, bo bardzo mała GO, ale z tym krótszym 18-55 już lepiej

mam tylko pytanko czym to doświetlasz i jaką wartość przysłony stosujesz?
    450d | 10-22mm | 55-250mm

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Był gdzieś temat na forum, ale nie chce mi się szukać :P Za to mam taka stronkę: http://www.arczi79.netarteria.info/i...d=55&Itemid=49 . Robię praktycznie tak jak autor opisuje, tylko do dyfuzora nie pchałem żadnej lampki dodatkowej. Ogólnie sposób fajny i tani, a naprawdę przyjemny.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów