Cytat Zamieszczone przez Shadow
Panowie rozumię, że Tamron 70-300 4-5.6 jak i ta Sigma 70-300 współpracują także bez problemów z 10D.
To wg Was, który z tych dwóch zoomów jest lepszy. Muszę teraz coś kupić długiego
A tak na marginesie koleżanka powiedziała mi kiedyś, że faceci lubią duże samochody bo jest to ich przedłużenie męskości. Ciekawe co by powiedziała na telezoomy
To sa Twoje pieniadze ale czy na pewno za niedlugo nie bedziesz chcial wymienic tele na inne lepsze? Odnosnie sigmy 70-300 (aczkolwiek DL Macro Super) to jest to dosc slaby obiektyw. Wolno ostrzy, przy duzych ogniskowych ciezko o ostre zdjecia (nawet ze statywu), aberracje chromatyczne spore ale to mozna spokojnie skorygowac w photoshopie. To czy kupic ten obiektyw czy tez nie zalezy od tego po co chcesz robic zdjecia. Jesli chcesz na tym cos zarobic to nie laduj sie w te sigme. Jesli natomiast dla siebie i odbitki 10x15 to powinno byc ok (chociaz glosny i wolny silnik denerwuje - a gdy przyjdzie Ci kiedys robic canonowskimi L-kami albo nawet HSM sigmy to tym bardziej denerwuje).

Wracajac do pytania czy dziala bez problemow z canonem 10d, to mi 70-300 DL potrafil sie zawiesic (ale rowniez canony i inne sigmy tez to robily wiec nie wiem czy to wina obiektywow czy insza przypadlosc jakas [err 99] ).

pozdrawiam

[ Dodano: 30-07-2004 ]
zdjec nie powinno oceniac sie po miniaturkach - jesli jednak ktos juz chce zobaczyc sigme 70-300 jak rysuje przy 260mm to zapraszam na http://www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=387113