Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Powershot SX200 IS Wrazenia

Orka
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Orka Zobacz posta
    pierwszy post na tej grupie,
    ...i od razu wtopa... oczywiście miałam na myśli forum
    Ostatnio edytowane przez Orka ; 10-05-2009 o 17:32 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Akurat do filmów ja wolę MOV. Jak coś się szybko rusza nie ma tej pikselozy co w MP4. W MOV można wyjąć każdą klatkę i jest niezły JPG. W MP4 niestety kompresja zjada szybką akcję i pojawiają się duże kwadraty. Coś za coś - mała wielkość pliku MP4, to i słabiutka jakość.

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Marketing marketingiem a zoom nie działa przy filmowaniu w tych kompaktach Canona, w których napęd obiektywu jest zbyt głośny. Jak na obiektywie jest napis USM to i zoom działa w filmach. Inna rzecz, że w przypadku przywołanego tu już firmware'u CHDK aparat bez USM w czasie zoomowania może wyłączyć nagrywanie dźwięku - jak go nie wyciszyć, to rejestrujemy głośny ryk silnika zoomu.
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Orka
    Guest

Domyślnie

A powiedzcie, z czego jest zrobiony ten aparacik? Bo na stronie canona piszą, że aluminiowy, wczoraj oglądałam w fotojokerze i odniosłam wrażenie, że to zwykły plastik? Co potwierdził również sprzedawca, ale on nie wie, co to jest shutter lag

tomaszolodz
    Guest

Domyślnie

Witam

Mam aparat od 13.06.2009
    Obudowa jest aluminiowa,fajnie jest wykonany.

Robiłem nim zdjęcia w kościele młodej parze i jakoś mnie nie powaliła jakość zdjęć.
    Musze pobawić sie ustawieniami i może wtedy jakość będzie lepsza.

Wcześniej mialem 300D ale zostawiłem go na parkingu przy Okęciu :-(
    SX200 muszę bardziej poznać

Pozdrawiam

wado
    Guest

Domyślnie

Właśnie szukam czegoś takiego do kieszeni marynarki... zależy mi szerokim kącie (dużo architektury i wnętrz robię), kuszący jest też zoom, ale rozważam też nowego IXUSa 110IS - cena mniejsza, a chyba jakość wykonania aparatu chyba lepsza, tylko przeraża mnie brak możliwości regulacji czegokolwiek bez ekranu...

rojbert
    Guest

Domyślnie

hej koledzy

kupilem niedawno ten aparacik żonce aby pstrykała trochę zdjęc naszemu bąblowi. Wczesniej miałem olympusa mu1010 (szkoda pieniedzy na ten sprzet)
    generalnie aparacik jest super, maly lekki duzy zoom, ale jak sie troche nim pobawiłem i pomęczyłem to zauważylem że ma problemy z robieniem zdjec na w słabo oswietlonych pomieszczeniach, nie wiem moze jakies parametry zle dobralem ale generalnie na auto powinno smigac a jest ten sam problem
    a i w pojedynku z moim prawie 5 letnim pro1 wypada tak srednio na jeże i chyba pro1 robi lepsze zdjecia

Juras
    Guest

Domyślnie

Witam wszystkich!
    Właśnie przed kilkoma godzinami zostałem obdarowany prezentem (amerykancki prezent) w postaci Powershot'a SX200IS. Niestety, instrukcje są dwie, angielska i hiszpancka - podobaja mi się oba języki, ale nie za wiele z nich rozumiem. Bateria juz naładowana - dobre, że ma możliwość polskiego języka.
    Jeśli ma ktoś instrukcję pdf'a po polsku do tego aparatu i chciałby podesłać/jakiś link - będę bardzo wdzięczny!
    Ostatnio edytowane przez Juras ; 21-08-2009 o 20:52

Juras
    Guest

Domyślnie

kolega rojbert pomógł - dzięki!

vertino
    Guest

Smile

Cześć Wam,
    Wczoraj kupiłem omawiany wyżej aparat i też mam problem ze znalezieniem w necie instrukcji po polsku. Bardzo bym prosił o pomoc. Z góry dziękuje. Mam pytanie jak u Was z żywotnością baterii? bo u mnie coś słabo. Chyba kupie druga na zapas.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów