Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: [autograf] Architektura

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez autograf Zobacz posta
    Wątek w połowie poleciał (zdjęcia też) gdyż Vitezowi nie chciało się napisać do mnie PM.
    Gdyż Tobie nie chce się trzymać Reguł, wspólnych dla wszystkich. Zazwyczaj całe wątki lecą: http://canon-board.info/showthread.php?t=49714 , tak więc sugeruję nie zwalać winy na moderatora za to, że samemu jest się leniwym i nie czyta, oraz nie stosuje zasad panujących na danym forum...

Rejestrując się na forum zaakceptowałeś zasady panujące tutaj, więc się do nich stosuj zamiast narzekać.

Privów nie piszemy bo:
    - za dużo takich przypadków a nie mamy narzędzi/czasu/ochoty na pilnowanie i synchronizację między moderatorami informacji o 'upomnianych' czy już poprawili czy jednak jeszcze nie... a wątek ze złymi zdjęciami wisi... i zachęca innych "a bo on to może za duże" "nie, on jeszcze nie poprawił" itp
    - zdjęć byś nie poprawił bo jest limit edycji postów 30 min po napisaniu posta
    - moderator za Ciebie postów edytować nie będzie bo ma sporo ważniejszych spraw niż pielęgnowanie pojedynczego wątku założonego niezgodnie z zasadami. Wrzucenie poprawnych zdjęć od nowa to o wiele szybsze i mniej kłopotliwe rozwiązanie - dla obu stron, z wyjątkiem niektórych pieniaczy...

Coś już napisał
    Miasto
    Kielce/Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Gdyż Tobie nie chce się trzymać Reguł, wspólnych dla wszystkich [...] Rejestrując się na forum zaakceptowałeś zasady panujące tutaj, więc się do nich stosuj zamiast narzekać.
    Może najwyższy czas zmienić reguły? 800px toż to znaczek pocztowy w dobie panujących dziś wielkich ekranów. Jaki podasz argument przemawiający za punktem regulaminu?

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Privów nie piszemy bo:
    - za dużo takich przypadków a nie mamy narzędzi/czasu/ochoty na pilnowanie i synchronizację...
    Może nadszedł czas by odejść skoro piszesz, że nie masz ochoty...

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Może najwyższy czas zmienić reguły? 800px toż to znaczek pocztowy w dobie panujących dziś wielkich ekranów. Jaki podasz argument przemawiający za punktem regulaminu?
    Ten punkt wielu wydaje się kontrowersyjny; zazwyczaj ludzie parający się fotografią mają większe monitory i używają wyższej rozdzielczości. Ja mam 22cale 1680x1050 i 800px wydaje się maleństwem. Ale...
    Teraz akurat jestem poza domem i gościnnie piszę z kompa z crt 1024x768. Czasem wchodzę na forum nikona i gdy spotykam foty nadmiarowe scrollowanie jest nieuniknione i psuje ogląd. Takich komputerów jeszcze jest całkiem sporo, a do tego ludzie mają różne łącza, chociażby komórkowe. 800px może nie satysfakcjonuje, ale to jakiś kompromis w moim odczuciu natenczas rozsądny.
    C-F-K - forever

Coś już napisał
    Miasto
    Kielce/Katowice

Domyślnie

Dobra, ponieważ argument z tą wagą plików do mnie nie dociera - zadaję pytanie: który obrazek z dwóch wklejonych poniżej jest 'cięższy'?

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A po co je zadajesz? Każdy we właściwościach widzi, że akurat w tym przypadku zadałeś większą kompresję większej fotce i jest lżejsza. Mniejsza waga to ukłon/szybsze dotarcie do ludzi ze słabszymi łączami, a rozmiar to ukłon w stronę mniejszych ekranów.
    700px to przesada aż tak nie musisz, chyba że chcesz.
    Nie zdarzyło Ci się czekać na załadowanie foty oryginalnych rozmiarów, po której byłeś rozczarowany? 800px i 150-300kB na szybki ogląd przez 'szeroką' publiczność to efektywny kompromis dla autora jak i widza.
    C-F-K - forever

Coś już napisał
    Miasto
    Kielce/Katowice

Domyślnie

To było pytanie retoryczne. Niemniej jednak dziękuję (po raz wtóry) za uczestniczenie w dyskusji.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Taki że mylisz się z tym określeniem "panujących" . Statystyk sam sobie poszukaj . Jedna z wielu: http://www.ranking.pl/pl/rankings/sc...solutions.html ... widzisz gdzieś tu "panowanie" wielkich ekranów ?
    Nie mierz innych swoją miarą i mniej egoizmu życzę.

Za ~5 lat pewnie zwiększymy limit do 810 px .

Coś już napisał
    Miasto
    Kielce/Katowice

Domyślnie

To jeszcze taki zestaw. Trzy różne kwadraty i tryptyk poziomych obrazków.

Coś już napisał Awatar iblip
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Oglądnąłem wszystkie zdjęcie... ładne są, takie pocztówkowe...
    właściwie, podobają mi się wszystkie za wyjątkiem 15 i 16
    "...instynkt podpowiada mi, abym nie fascynował się samą techniką i nie pożądał kolejnych nowości, abym ochronił wyobraźnię przed złudzeniem, że nowszy aparat zmieni mnie w lepszego fotografa. W przeciwnym razie dołączę do grona frustratów i stracę to, co najcenniejsze: przyjemność fotografowania, radość, którą daje tworzenie obrazów." - Andrzej A. Mroczek

Coś już napisał
    Miasto
    Kielce/Katowice

Domyślnie

--

Jako, że z architekturą jestem na bakier, to pozwolę sobie jeszcze kilka zdjęć pokazać do oceny.
    Liczę na szczere i konstruktywne komentarze.

Dwa kadry prostokątne, później dwa kwadraty. Na koniec w ramach bonusu, architektura "wnętrza"

#17 Jelenia Góra

#18 Jelenia Góra

#19 Kielce

#20 Kielce

#21 (bonus)

Jak zawsze, zapraszam do skomentowania!

--

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów