Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Ostrość w canonie 350D

kon-max
    Guest

Domyślnie Ostrość w canonie 350D

Mam problem z ostrością w canonie 350D z obiektywem kitowym 18-55.okolo połowy zdjęć które robie nie są zbyt ostre,czy moze mi ktos doradzić co robić?Czy moze miec wplyw na to ten obiektyw i moze nalezy go zmienić?A jak tak to na jaki?Pozdrawiam-Konrad

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Powodow moze byc kilka, trzesace sie rece, zbyt dlugi czas naswietlania itd.
    Ja najpierw ustawilbym aparat na statywie i probowal cyknac kilka fotek przedmiotom statecznym i nie tylko.
    Jesli cykniesz 10 zdjec roznym przedmiotom z bliska i z daleka ze statywu i wszystkie wyjda ostro, to bedziesz wiedzial, ze problem nie lezy w sprzecie tylko w ustawieniach lub.... za duzo piwa

Początki nałogu Awatar Semtex
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

proponuję zacząc od szukaj .... ten temat to jeden z najczęsciej powtarzanych zapytań
    5d + L plecak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Semtex
    proponuję zacząc od szukaj .... ten temat to jeden z najczęsciej powtarzanych zapytań
    kiedys znalazłem na forum linka do tej strony. Polecam. Załatwia wiekszość spraw zwiazanych z AF.
    http://www.fredmiranda.com/forum/topic2/228079
    skromny dorobek...www.pbase.com/alv32

Coś już napisał Awatar marko-wroclaw
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alv
    kiedys znalazłem na forum linka do tej strony. Polecam. Załatwia wiekszość spraw zwiazanych z AF.
    http://www.fredmiranda.com/forum/topic2/228079
    A nie ma jakiegoś tłumaczenia tego? Bo zanim ja to przeczytam (ze zrozumieniem)... to 2 dni miną :P
    Moja galeria: - CLICK !!
    Nie uprzedzony, nie rywalizujący, nie szukający FF/BF. Po prostu cieszący się fotografowaniem. Były zenity, Canony analog i dSLR a teraz Nikon w parze z Canonem (Nikon d90+18-105mm VR oraz Canon a610)

Początki nałogu

Domyślnie

makro-waclaw ja sie postaram przetłumaczyc ale co z tego wyjdzie to nie wiem....może spróbuj uzyc translatora!
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Uprawnienia umieszczania postów