"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Skoro dostałeś tzw.kopa na zmianę ,to pewnie to zrobisz i nic Cię nie zatrzyma,
Ilekroć czułem,że stoję w miejscu ,jeśli chodzi o jakość zdjęć,zmieniałem system lub
kupowałem nowsze body,lepszy obiektyw itp.Owszem ,poprawiał mi się niekiedy komfort
użytkowania,ale czy przez te zmiany zacząłem robić lepsze zdjęcia,tego nie jestem pewien.Takie zmiany bez uszczerbku można robić na poziomie podstawowym,na Twoim
poziomie jest to niewskazane,ale to sam musisz przejść.
Myślę ,że taka zmiana systemu to jak zmiana żony .Niby młodsza ,ładniejsza ale......
Ty,ze swoim zaawansowanym sprzętem jesteś teraz pod taką ścianą,wybór należy do
Ciebie.
Przepraszam za tę odrobinę filozofii,ale to tak samo wyszło z racji wieku.
Pozdrawiam!
"Życie jest zbyt krótkie,aby je traktować całkiem serio"
Heheh, wiesz...czytać, to czytam tutaj wiele rzeczy. I naprawdę, mam niewiarygodnie dużą radochę, jak sobie poczytam to i owo.
To, że pucha czasami pudłuje, wiem z tzw "życia", czyli osobistych doświadczeń.
Tylko one mi zostały - może się narażę i dostanę w**** w ciemnej bramie za swoje słowa, ale jakbym wierzył we wszystko, co tutaj przeczytam, to bym żadnego aparatu nie kupił i bym sobie rejestrował rzeczywistość kredkami na papierze śniadaniowym.
A wracając do tematu:
Jak widać, autor w zasadzie podjął już decyzję. No i dobrzeSkoro może, to niech spróbuje tego Nikona. W życiu trzeba wszystkiego spróbować :E
Aparaty, obiektywy, lampy.
proszę o zamknięcie tematu..![]()
D3, D700, 24-70/2.8 (N), 70-200 VRII(N), SB-900(N), 50/1.8 (N)
Ale zostaw sobie szkła, bo jak byś miał kiedyś odkupować, to będziesz miał kaca moralnego że tamte były lepsze....
Ps. przeczytaj ale też nie wierz we wszystko...
http://www.forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=83765
Ostatnio edytowane przez Sławek ; 27-04-2009 o 10:48