Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Nikon D700 czy Canon 1DMarkIII

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez K2_verti Zobacz posta
    No właśnie bardzo zależy mi na wysokim ISO i FF. Brakuje mi czasami jednej - dwóch działek EV. ISO już nie podbiję, bo się pojawia szum i jestem w kropce. Pozatym te zaje...te monitorki w D700 od ręki informują czy ostrość jest czy nie mam jej na zdjęciu. Aparat ostrzy w punkt, lecz czasami w ciemnicy jest jak jest. Wiemy co Canon zwalił w tym modelu i czasami to potwierdzam (rok użytkowania aparatu!!). Jak patrzę na to co oferuje D700 i co mam w 1dmk3 to można załamać ręce. Co do kolorów - dzięki za radę.
    No to myślę, że sprawę masz prostą . Z kolorami w D700 jak wgrasz te profile pewnie sobie poradzisz. Pozostaje sprawa wymiany szkieł no ale na to jak rozumiem jesteś przygotowany skoro myślisz o takiej zmianie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Skoro dostałeś tzw.kopa na zmianę ,to pewnie to zrobisz i nic Cię nie zatrzyma,
    Ilekroć czułem,że stoję w miejscu ,jeśli chodzi o jakość zdjęć,zmieniałem system lub
    kupowałem nowsze body,lepszy obiektyw itp.Owszem ,poprawiał mi się niekiedy komfort
    użytkowania,ale czy przez te zmiany zacząłem robić lepsze zdjęcia,tego nie jestem pewien.Takie zmiany bez uszczerbku można robić na poziomie podstawowym,na Twoim
    poziomie jest to niewskazane,ale to sam musisz przejść.
    Myślę ,że taka zmiana systemu to jak zmiana żony .Niby młodsza ,ładniejsza ale......
    Ty,ze swoim zaawansowanym sprzętem jesteś teraz pod taką ścianą,wybór należy do
    Ciebie.
    Przepraszam za tę odrobinę filozofii,ale to tak samo wyszło z racji wieku.
    Pozdrawiam!
    "Życie jest zbyt krótkie,aby je traktować całkiem serio"

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    Nie czytaj wszystkiego na forum
    Jakbyś nie czytał to byś byćmoże nawet nie wiedział że Ci puszka czasami pudłuje
    Heheh, wiesz...czytać, to czytam tutaj wiele rzeczy. I naprawdę, mam niewiarygodnie dużą radochę, jak sobie poczytam to i owo.

To, że pucha czasami pudłuje, wiem z tzw "życia", czyli osobistych doświadczeń.
    Tylko one mi zostały - może się narażę i dostanę w**** w ciemnej bramie za swoje słowa , ale jakbym wierzył we wszystko, co tutaj przeczytam, to bym żadnego aparatu nie kupił i bym sobie rejestrował rzeczywistość kredkami na papierze śniadaniowym.

A wracając do tematu:
    Jak widać, autor w zasadzie podjął już decyzję. No i dobrze Skoro może, to niech spróbuje tego Nikona. W życiu trzeba wszystkiego spróbować :E
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ale tu była mowa o Ds-ie II (tym "starym"). On miał zupełnie inny układ niż nowe marki.
    Potwierdzam - zupełnie inny. Mam też dla porównania staruśkiego 1d - to ten sam AF co w DSII. Pracują doskonale.

Bywalec Awatar K2_verti
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

proszę o zamknięcie tematu..
    D3, D700, 24-70/2.8 (N), 70-200 VRII(N), SB-900(N), 50/1.8 (N)

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jagular Zobacz posta
    Heheh, wiesz...czytać, to czytam tutaj wiele rzeczy. I naprawdę, mam niewiarygodnie dużą radochę, jak sobie poczytam to i owo.

To, że pucha czasami pudłuje, wiem z tzw "życia", czyli osobistych doświadczeń.
    Tylko one mi zostały - może się narażę i dostanę w**** w ciemnej bramie za swoje słowa , ale jakbym wierzył we wszystko, co tutaj przeczytam, to bym żadnego aparatu nie kupił i bym sobie rejestrował rzeczywistość kredkami na papierze śniadaniowym.

A wracając do tematu:
    Jak widać, autor w zasadzie podjął już decyzję. No i dobrze Skoro może, to niech spróbuje tego Nikona. W życiu trzeba wszystkiego spróbować :E
    Ale zostaw sobie szkła, bo jak byś miał kiedyś odkupować, to będziesz miał kaca moralnego że tamte były lepsze....
    Ps. przeczytaj ale też nie wierz we wszystko...
    http://www.forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=83765
    Ostatnio edytowane przez Sławek ; 27-04-2009 o 10:48

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez K2_verti Zobacz posta
    proszę o zamknięcie tematu..
    Nie widzę potrzeby .

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów