Używałem D700 przez 4 miesiące - z N24-70 stanowi masakryczny duet, ale zmieniłem system (EOS 5DIIM) dla kolorów i obiektywów typu 35L i 135L - tego Ci nie ma w stajni Nikona![]()
Używałem D700 przez 4 miesiące - z N24-70 stanowi masakryczny duet, ale zmieniłem system (EOS 5DIIM) dla kolorów i obiektywów typu 35L i 135L - tego Ci nie ma w stajni Nikona![]()
pozdrawiam
Ad vocem do Trampka
Nie mialem 5dII, ale stawiam dolary przeciwko orzechom, że AF deesa II jest lepszy - czulszy w ciemnicy niż 5dII. Co do 1dIII - no coż - historia wtopy AF jest wszystkim doskonale znana i canon się z niej już nie wyliże.
Klawiszologia dla kogoś kto zaczynał id pierwszych jedynek jest intuicyjna. Praca na 5d i 1d II - dwie puszki na robocie - (czy innym klawiszologicznym 1d sprzed marków trzecich) jest bardzo niewydodna, większość ustawień jest po prostu inna.
Dees trzeci absolutnie mnie nie kusi. Kosztuje ogromne pieniądze.
Tyle w kwestii 1dsII
Ale jeszcze słowo - skoro autor wątku ma wrażenie, że praca puszki d700 tłamsi marka trzeciego - przytacza konkretne argumenty - to sprawa jest do rozważenia. Nikon ma świetne szkła reporterskie za nie małe pieniądze.
Ostatnio edytowane przez himi ; 25-04-2009 o 11:59
Ostatnio edytowane przez spoon ; 25-04-2009 o 12:59
I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
szukajka
Jeśli pistacje to przyjmuję![]()
A propos AF w ciemności 1Dm3: nie widzę absolutnie niczego do przyczepienia się do pracy AF w ciemnicy - nawet jeżeli warunki są tak ekstremalne, jak f2.8, ISO, przykładowo, 800 i 10-15s (nie, nie 1/15s).
Gdyby pokazywał taką klasę w normalnych warunkach, (a nie takich błazenadach) zwłaszcza w trybie AI Servo, które jest ci najwyżej akceptowalne dla mnie, ale nic poza to, to byłoby super :P
Tak więc nie wiem co potrafi wobec tego 5Dm2...
Aparaty, obiektywy, lampy.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Przepraszam, pogubiłem się, za dużo puszek na raz :P
A tak w ogóle to smutno mi to wszystko czytać.
Zawsze miałem taką nadzieję "jak się ostatecznie wk....wię na AF Canona, to przejdę do Nikona i będę miał święty spokój". A tu się okazuje, że nici ze świętego spokoju.
Aparaty, obiektywy, lampy.
No właśnie bardzo zależy mi na wysokim ISO i FF. Brakuje mi czasami jednej - dwóch działek EV. ISO już nie podbiję, bo się pojawia szum i jestem w kropce. Pozatym te zaje...te monitorki w D700 od ręki informują czy ostrość jest czy nie mam jej na zdjęciu. Aparat ostrzy w punkt, lecz czasami w ciemnicy jest jak jest. Wiemy co Canon zwalił w tym modelu i czasami to potwierdzam (rok użytkowania aparatu!!). Jak patrzę na to co oferuje D700 i co mam w 1dmk3 to można załamać ręce. Co do kolorów - dzięki za radę.
D3, D700, 24-70/2.8 (N), 70-200 VRII(N), SB-900(N), 50/1.8 (N)