Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: 20D zawiesił się przy wgrywaniu firmware 2.0.0

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emerald
    Chciałem wrzucić do 20D nowy firmware ver. 2.0.0. Ściągnąłem go ze strony producenta, wszystko robiłem, jak manual kazał i szło do 94%. Wtedy się zwiesił i przez 15 minut nic się nie działo.
    Dokladnie ta sama sytuacja przytrafila się mnie...
    Nie pamiętam tylko na ilu procentach zawisło
    W każdym badź razie też wydygany dzwoniłem do serwisu bo miałem aparat zaledwie kilka dni...
    Z polecenia kolesia wyciągnąłem baterie, CF i za drugim razem poszło gładko...
    Dobrze, że już problem rozwiązany bo radziłbym Ci próbować z kilka razy wgrywać na nowo zanim byś wysłał...

Jesli chodzi o serwis:
    Cytat Zamieszczone przez Cichy
    Ciesz się, że dodzwoniłeś się do serwisu. Jakbyś miał aparat marki N. to musiałbyś czekać aż do padnięcia baterii :P
    Dodzwoniłem się do kilku minut

Domyślnie

Miałem podobne zdarzenie na 96% zawisł jak wryty czekałem z 10 min
    to były najgorsze 10 min w moim zyciu :d
    po wyciagnieciu bateri i odpaleniu jeszcze raz zapytał czy update ja mu tak i poszło juz do konca

emerald
    Guest

Domyślnie

Maverick: oczywiście, że obiektyw odkręciłem, bo w manualu krzyczeli o tym już w pierwszym zdaniu, a zaślepkę - i owszem - założyłem, co by się lustro i inne takie nie zasyfiły. Co do różnic, zgadzam się, że - jak na razie - żadnych nie widzę poza wspomnianą przez Ciebie, ale z drugiej strony, skąd miałem o tym dokładnie wiedzieć. Wszelakie infa producenta często daleko odbiegają od stanu faktycznego nie tylko w przypadku body.

Pozdrawiam również.

Dopiero zaczyna Awatar maverick

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emerald
    Maverick: oczywiście, że obiektyw odkręciłem, bo w manualu krzyczeli o tym już w pierwszym zdaniu, a zaślepkę - i owszem - założyłem, co by się lustro i inne takie nie zasyfiły.
    I tutaj jest pies pogrzebany, bo ten aparat reaguje na położenie czujnika (taki wysyający bolczyk przy mocowaniu EF) - po nakręceniu dekla body przyjęło, że obiektyw jest przykręcony. Myślałem, że body w "bardziej inteligentny" sposób sprawdza, czy jest przypięte szkło, czy nie, ale oczywiście takich drobiazgów w manualu nie opisują.
    EOS 5D MIII, MI | 17-40/4L + 24-70/2.8L + 70-200/4L | 600EX-RT + 550EX

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maverick
    I tutaj jest pies pogrzebany, bo ten aparat reaguje na położenie czujnika (taki wysyający bolczyk przy mocowaniu EF)
    Kurcze, może i faktycznie A ja też flashowałem body przy założonej zaślepce

Dopiero zaczyna Awatar maverick

Domyślnie

Każdy się boi żeby jakiś syf nie wleciał, a ja zmieniłem kilka razy obiektyw i już widzę jednego syfa na zdjeciach;
    Jednak jest troszkę czego zazdrościć posiadaczom SLRow z "jednorazowymi matrycami";
    EOS 5D MIII, MI | 17-40/4L + 24-70/2.8L + 70-200/4L | 600EX-RT + 550EX

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Ja też tydzień temu flashowałem body przy założonej zaślepce, ale z wersji 1.0.5 ale na szczęście wszystko przebiegło bez problemów doszło do 100% i teraz jest OK. Ale zmian w firmware żadnych nie zauważyłem (szczególnie na korzyść).
    50D | 20D+BG-E2 | Canon 28-105/4-5.6 USM | Tamron 17-50/2,8 XR DiII SP | Sigma 70-200/2.8 APO HSM | CF SanDisk Extreme III 4 GB | Statyw Velbon Sherpa | Lowepro Compact AW | Lowepro Compu Rever AW

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów