dzieki, tez mam wrazenie ze mogloby byc lepiej :-/ cos moge zrobic? - jakas regulacja w body czy cusik?
dzieki, tez mam wrazenie ze mogloby byc lepiej :-/ cos moge zrobic? - jakas regulacja w body czy cusik?
może to:
W celu wyregulowania obiektywu samyang 8mm Falcon 8mm i.t.p.
1 dokręcić przednią soczewkę za pomocą dwóch szpikulców, które wkładamy w dwa otwory z przodu obiektywu. (soczewka lubi się wykręcić od czyszczenia przedniej soczewki ruchem okrężnym przeciwnym do ruchu wskazówek zegara)?
Kolejny przyklad z mojego Samyanga z dziś:
a jak jest z praktycznym ustawianiem przesłony w obiektywie? Czy jasnosc w wizjerze jest odpowiednia np.przy f/22?
Jasność w wizjerze jest odpowiednia do wybranej przysłony![]()
Samyang 8mm - HDR na szybko
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
http://zapodaj.net/d77d6927359a.jpg.html
Ostatnio edytowane przez skczajnik ; 01-05-2011 o 19:16 Powód: Automerged Doublepost
czajnik, sory, ale ten HDR to kaszaniarski jest. Wstydziłbym się pokazywać coś takiego.
przechodzę na ciemną stronę mocy. I Can.
Dzięki za słowo krytyki, ale mógłbyś przynajmniej uzasadnić dlaczego i dać jakieś wskazówki co zrobić żeby było lepiej.
Mi się nie podoba efekt "Halo" - nie przepadam za takimi efektami, nawet jeśli zamierzone...
Pozdrówka!
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
Ten HDR to raczej Tobie nie wyszedł - niebo jakieś takie mało wyraziste. Sam kadr jest w miare przyzwoity, ale obróbka jak dla mnie do poprawy.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII