Pokaż wyniki od 1 do 10 z 858

Wątek: [test] Samyang Fisheye 8mm f/3.5

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asmo Zobacz posta
    moim zdaniem jest to to samo szkło ja nie narzekam, falcon i samyang to ten sam producent w innym opakowaniu
    Niestety to nieprawda, albo po prostu ja trafiłem na jakiś wyjątkowo trefny egzemplarz Falcona - pomiędzy Samyangiem którego miałem, a Falconem którego także miałem była widoczna różnica w kolorach i ostrości. Ale jak już wspomniałem - może trafiłem na jakiś wyjątkowo trefny produkt
    Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panmateusz Zobacz posta
    Niestety to nieprawda, albo po prostu ja trafiłem na jakiś wyjątkowo trefny egzemplarz Falcona - pomiędzy Samyangiem którego miałem, a Falconem którego także miałem była widoczna różnica w kolorach i ostrości. Ale jak już wspomniałem - może trafiłem na jakiś wyjątkowo trefny produkt
    Prawda, prawda, tylko Samyang pod swoją marką robi te szkła z wiekszą starannością. Ja używam tego szkła pod marką Samyang i jest OK
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Prawda, prawda, tylko Samyang pod swoją marką robi te szkła z wiekszą starannością. Ja używam tego szkła pod marką Samyang i jest OK
    Czyli jednak nie są już te same, skoro jedna firma robi je z większą starannością.
    Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    A Świstak siedzi i zawija je w te sreberka

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gbh Zobacz posta
    A Świstak siedzi i zawija je w te sreberka
    Może i siedzi, ale dokładnie tak jest niestety
    Samyang optycznie jest OK, a Falcon to lipa :-( Miałem jeden i drugi podpięty do mojej puchy i tak wypada. Obecnie mam Samyanga i robi naprawdę fajne foty.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uprawnienia umieszczania postów