Czy ktos z Was, ma/uzywal wersji fisha S8 3.5 z oberznieta oslona przeciwsloneczna pod FF ? Jest sens takiego rozwiazania? Czy odblaski sa masakryczne pod FF bez oslony ?
Nie ma najmniejszego sensu - były już opisywane próby na tym forum. Poza tym z tego co pamiętam, to jakaś firma sprzedaje te szkła juz pozbawione osłony i szału nie ma. Chyba, że ktoś lubi wycinanki![]()
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Ma ktoś wersję Video ? Mam okazję kupić taniej niż zwykłą i się zastanawiam czy nie będzie problemu np. z omyłkowym przesunięciem pierścienia przesłony w czasie zdjęc.
Pozdrawiam
gadget_zary, jeśli chcesz mam do sprzedania prawie nowego samyanga 8mm z normalaną przesłoną. Ostry egzemplarz kupiony nowy 2 tygodnie temu, na gwarancji.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Witam
Pisałem już jakiś czas temu o moim "problemie" z tym obiektywem, otóż najprawdopodobniej przesunęły mi się soczewki w środku (słychać i czuć "luzy" w środku) i przez to na mniejszych przesłonach ma bardzo dużą głębię ostrości ten obiektyw (np. TO). Może ktoś się orientuje ile może wynieść koszt takiej "naprawy", chyba, że ktoś byłby chętny na kupno takiego rarytasu ?
Pozdrawiam
Jest już po trzyletnim okresie gwarancyjnym?
Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4
Nie no właśnie nie wiem jak to jest, bo w pudełku nie ma nic oprócz instrukcji obsługi... wystarczy tylko paragon czy jak to jest ?Kupiony w grudniu 2009.
w teorii najmniej masz gwarancje obiektywow na rok ale samyangi maja minimum 3letnia gwarancje falcony zakupione w euro agd na 5lat nie wiem czy jeszcze w innych sklepach tak maja w kazdym badz razie (w praktyce) nawet nie minał tobie okres gwarancyjny wiec czym predzej zgłaszaj reklamacje.