Strona 27 z 86 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 858

Wątek: [test] Samyang Fisheye 8mm f/3.5

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta

inna sprawa, ze wydaje mi sie,ze juz wszystko zostalo zrobione w tej tematace i co najwyzej mozna powielac kadry...

jak w kazdej innej tematyce, po co więc robić zdjęcia? ;-)

jak poprzednicy też uwazam że do takowych zdjęć AF nie bedzie potrzebny, wiesz przed zrobieniem zdjecia wszystko, znasz miejsce, znasz kierunek i odleglosc, ustawiasz AF manualnie i strzelasz kiedy nadejdzie pora
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dzięki za odpowiedź już myślałem ze tylko do tego canon 15 lub sigma 10-20. a który lepszy peleng czy samyang?
    www.zooot.wordpress.com
    cyfra, analog, 2 szkła i światełko

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Strzelałbym w samyanga po tym co pokazał nam optycznie. Sam się na niego czaję.

Domyślnie

A to nie wszystko to samo? W instrukcji od Falcona mam użyte również słowo samyang w zdaniach Także Samyang i Falcon napewno ta sama fabryka, czyli to samo

Coś już napisał

Domyślnie

to nie jest to samo, w rzeczywistosci jak porownasz fotki to samyang ma wszytko ladnie ostre, a falcon mydli boki
    znajdz sobie osobe ktora ma inny model (falcon/samyang) i zobaczysz roznice

Domyślnie

Roznica by byla widoczna jakby ta sama osoba robila dwoma obiektywami z tymi samymi ustawieniami, a tak to raczej tylko domysly, wiekszosc ma samyangi, a kazdy chwali swoje

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

ja właśnie dzisiaj swojego dostałem, ale nie miałem czasu potestować, tylko parę fotek czy cokolwiek widać
    Reklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).
    http://noop.pl <-homesite

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zlo Zobacz posta
    to nie jest to samo, w rzeczywistosci jak porownasz fotki to samyang ma wszytko ladnie ostre, a falcon mydli boki
    znajdz sobie osobe ktora ma inny model (falcon/samyang) i zobaczysz roznice
    Brednie - zobacz sobie zdjęcia z kościoła robione falconem - ze dwie strony wcześniej. Są mega-ostre. Ostrzejsze niż wcześniejsze sample z Samyanga. Czyli moim zdaniem jedno i to samo + rozbierzność na egzemplarzach.
    C7D | S30 1,4 | C17-55 2,8 | S50-150 2,8

Domyślnie

...odpiłował już ktoś tą osłonę i sprawdził z 5D ?
    sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
    niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
    Fotograf ślubny

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

mam już to szkiełko i pierwsze wrażenia były następujące:
    1. Mały i lekki
    2. Produkuje obrazki o nadmiernie nasyconych kolorach, co jest wadą szczególnie przy wysokim iso
    3. Z tą jego ostrością nie ma szału (ale to zależy do czego porównujemy), po za tym mam nieraz wrażenie że hiperfokalna nie jest taka jak wychodzi z kalkulatora GO (czyli ok 90cm).
    4. Świetna zabawa

Ciekaw jestem czy jak robicie zdjęcia to ustawiacie ostrość na okolice 1 metra i po prostu pstrykacie, czy może bawicie się pokrętłem?

Strona 27 z 86 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów