Dzięki za odpowiedźjuż myślałem ze tylko do tego canon 15 lub sigma 10-20. a który lepszy peleng czy samyang?
www.zooot.wordpress.com
cyfra, analog, 2 szkła i światełko
Strzelałbym w samyanga po tym co pokazał nam optycznie. Sam się na niego czaję.
A to nie wszystko to samo? W instrukcji od Falcona mam użyte również słowo samyang w zdaniachTakże Samyang i Falcon napewno ta sama fabryka, czyli to samo
![]()
to nie jest to samo, w rzeczywistosci jak porownasz fotki to samyang ma wszytko ladnie ostre, a falcon mydli boki
znajdz sobie osobe ktora ma inny model (falcon/samyang) i zobaczysz roznice
Roznica by byla widoczna jakby ta sama osoba robila dwoma obiektywami z tymi samymi ustawieniami, a tak to raczej tylko domysly, wiekszosc ma samyangi, a kazdy chwali swoje![]()
ja właśnie dzisiaj swojego dostałem, ale nie miałem czasu potestować, tylko parę fotek czy cokolwiek widać![]()
Reklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).
http://noop.pl <-homesite
...odpiłował już ktoś tą osłonę i sprawdził z 5D ?![]()
sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
Fotograf ślubny
mam już to szkiełko i pierwsze wrażenia były następujące:
1. Mały i lekki
2. Produkuje obrazki o nadmiernie nasyconych kolorach, co jest wadą szczególnie przy wysokim iso
3. Z tą jego ostrością nie ma szału (ale to zależy do czego porównujemy), po za tym mam nieraz wrażenie że hiperfokalna nie jest taka jak wychodzi z kalkulatora GO (czyli ok 90cm).
4. Świetna zabawa
Ciekaw jestem czy jak robicie zdjęcia to ustawiacie ostrość na okolice 1 metra i po prostu pstrykacie, czy może bawicie się pokrętłem?