Pokaż wyniki od 1 do 10 z 858

Wątek: [test] Samyang Fisheye 8mm f/3.5

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No i ma F22, a peleng max F16 Zima sie przyda, gdy bedzie mocne slonce, bialo i jasno wszedzie. Akurat do ladnej gwiazdy ze slonca.
    Wracajac do braku winiety - teraz mozna w koncu kadrowac lepiej, bo w pelengu trzeba zawsze brac margines na duza winiete i starac ustawic kadr tak, aby podczas kadrowania w sofcie nie wyszedl zonk. Kilka razy tak mialem, ze kadr byl niedopasowany i musialem kombinowac omijajac winiete:/

kisman- Fajnie sie takie kadry prostuja
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 07-06-2009 o 14:44

Domyślnie

Szkło przetestowałem wczoraj. Spokojnie daje radę nawet na f 3.5.
    Przykładowe zdjęcie, nie jest to finalna obróbka bo monitor mam skalibrowany na inna porę dnia.
    f 3.5 1/25s. iso 800
    Powinienem był stanąć lekko bardziej w prawo

Generalnie obiektyw miażdży, bez problemu się z nim pracuje, trzeba tylko bardzo uważać żeby nie pobrudzić soczewki (kilka razy wsadziłem palucha) i wiedzieć kiedy wykorzystać bo czasami jest zbyt szeroko.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jestem zadowolony z tego obiektywu. Nauczenie się pracy z tym obiektywem to kwestia czasu. Za taką kasę nie można wymarzyć sobie nic lepszego.:wink:

Ostatnio edytowane przez djk ; 07-06-2009 o 18:46 Powód: Automerged Doublepost

Canon_Piotr
    Guest

Domyślnie

Ja jestem tez zadowolony z tego obiektywu.

Pozdrowienia
    Piotr
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    i jeszcze jedno zdjecie samyanga :-D

Pozdrowienia
    Piotr
    Ostatnio edytowane przez Canon_Piotr ; 08-06-2009 o 18:45 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów