czym sie rózni falcon od samyanga, bo stwierdziłem ze kupie tego samyanga na test ale juz wszedzie wyprzedane!
czym sie rózni falcon od samyanga, bo stwierdziłem ze kupie tego samyanga na test ale juz wszedzie wyprzedane!
Ostatnio edytowane przez maxon52 ; 04-06-2009 o 16:08 Powód: Automerged Doublepost
sample pierwszych nabywców i opinie nie są "powalające". może się jeszcze okazać, że stary poczciwy peleng wróci do łaskmam nadzieje, że wkrótce ostrzej potestujecie ten wytwór samyanga, niezwykle ciekawią mnie efekty.
C5DII | C40D | Sam8/3,5 | C35/1,4L | SMCTakumar50/1,4 | C70-200/2,8L | C580EXII | m42
Rzeczywiści od f 5,6 już można pracować , za tę kasę sprzedadzą furę tych obiektywów.
Jak się trochę posiedzi przy pliku idzie coś zrobić.
Napisałem wyraźnie, ostrzyłem przez LV, pokaż jakieś full size sample...
Ostatnio edytowane przez kisman ; 04-06-2009 o 16:24
Ale po co cokolwiek ostrzycJa ustawilem juz od 3.5 na infinity i widzisz jak ostro wszedzie
![]()
a jakies sample przedmiotów z bliska, osoby w pomieszczeniu? Jestem ciekaw
Po części z bliska, po części w pomieszczeniu, f/5.6 z tego co pamietam:
Pełna rozdzielczość: http://host.ygd.pl/IMG_0845.JPG prosto z 50D
Digital manipulation kills photography.
Swoją drogą jest wiele opinii o zdjęciach że jedne są ostre, inne mniej... pewnie każdy bierze zdjęcie 1:1 piksela i widzi mniejsze lub większe mydło. Ale zerknijcie najpierw ile megapixeli ma foto - na 14mp będzie napewno większe mydło niż na 5mp, a z tego co widzę to różne sprzęty tu hulają.
Pozdrawiam,
Aruan
Sprzęt: Palec wskazujący, prawa półkula, trzy puchy, trochę szkła, sztuczne słońca.
WWW: aruan.pl; blog.aruan.pl